Connie Maxwell uppmanar samhället att njuta av sevärdheter och ljud av jul

Connie Maxwell uppmanar samhället att njuta av sevärdheter och ljud av jul

Torsdag, fredag ​​och lördag vid 810 Maxwell Ave. i Greenwood.

Inträde är gratis. Också njut av vagnsrider och varm choklad. Den årliga semesterevenemanget är en uppsökning av Connie Maxwell Children’s hem, vars huvud campus ligger i Greenwood.

Connie Maxwell är ett bostadsbarnsomsorgsministerium i South Carolina Baptist Convention för övergivna, misshandlade och försummade barn, liksom andra som går igenom svåra situationer. Connie Maxwell har hem i hela staten.

‘Många människor inser inte att husen längs här är en del av Connie Maxwell, även människor från Greenwood’, säger Henry Woodard, 44, som kom till Connie Maxwell vid 9 års ålder. ‘De tycker att det bara är ett bostadsområde. ‘ Woodard är direktör för underhåll och grunder för Connie Maxwell nu.

Woodard sa att hans föräldrar kämpade med alkohol.

‘Min mamma lade mig här för att i princip rädda mig,’ sa Woodard. ‘Connie Maxwell var helt enkelt ett kärleksfullt hem för mig och jag stod i kontakt med mina husbröder.’

I mer än 10 år sa Woodard att han och hans fru arbetade som stugaföräldrar på campus också.

‘Jag är i kontakt med barnen jag växte upp med och barn vi hjälpte till att höja,’ sa Woodard.

Woodard var upptagen tidigare i veckan stränglampor på julgranar och testa dem, designa ljusskärmar och lägga ut mer än en mils längd av armaturer.

‘Campusbarn hjälper personal med dekorationer och visar också’, sa Woodard och noterade tusentals besökare från flera stater som konvergerades på campus under de tre nätterna. ‘Människor är förvånade över ljusen, hästarna och alla dekorationerna,’ tillade Woodard.

Debbie McDowell, Connie Maxwells chef för kyrka och partnerservice, beräknas sträcka sig från 16 000 till 18 000 besökare på campusens displayer.

‘Den levande nativityen är ett sätt att dela den andliga betydelsen av jul och fred och hopp, men det här uppdraget är också ett sätt att låta samhället veta vad vi gör här’, sa McDowell. ‘Barn som bor här har också julkortslistor och folk kan’ anta ‘stugor under semestern.’

För att ta reda på önskelistor och ge möjligheter, kontakta McDowell på 864 942 1405.

Evenemanget är familjeorienterat, säger McDowell, med flera generationer av familjer som tar sig till sevärdheter och ljud.

‘Vi drog idéer från Pinterest och vi försöker ändra inredningen varannan tre år’, säger Marie Darnell, en stugaförälder på campus som tar hand om sju tonårspiger.

Darnells stuga har förvandlat träpallar till julgranar, dekorerad med glitterfärg och ljus.

Personalen hjälper också till att dekorera gazebos på campus.

‘Det första året som vi gjorde det, hade vi förmodligen varje förlängningssladd i Greenwood County,’ sa Brenda Ponder. ‘Vi hade inte alla ställen vi har nu att ansluta saker och vi har visat upp i snö och is.’

Glenda Fleming sa att personalen gillar att se samhället komma ut för evenemanget.

‘Även min tandhygienist i Honea Path kommer hit för detta och vi får kyrkbussar från hela,’ sade Fleming. ‘Familjer njuter av petting zoo och vagn rider.’

Susie Cochran, Connie Maxwell facilities director, sa att hon hört många campus besökare säger att händelsen gör sin jul säsong.

‘Det har vuxit varje år och det blir bara större och större och vi har fler och fler människor’, sa Cochran.

Volontärer från South Carolina Baptist Convention medlemskyrkor får också campus redo. Arbetet på bildskärmarna börjar vanligtvis i slutet av oktober.

Besättningar direkt parkering och vägledare besökare genom campus under de tre nätterna av julevenemanget, men displayerna fortsätter upp i början av januari.

Amanda Cochcroft, associeringschef för Connie Maxwell, sa att hon tycker om att hjälpa olika delar av campus att förbereda sig, och hon sa att ett antal Connie Maxwell-alumner återvänder för att se utställningarna årligen.