Conyers avgångsbrev läses i kammaren

Conyers avgångsbrev läses i kammaren

Talskvinnan Anna Heaton säger att Snyder kontor kommer att titta på en tidtabell för den processen när den mottar ett avgångsbrev som officiellt skapar lediga platser.

Hon säger att den republikanska guvernören har stort utrymme för skönsmässig bedömning när det gäller det särskilda valets tidpunkt.

Den 88-årige Conyers lämnade också sitt beslut att gå i pension i en enstansbrev tisdag till hustru Paul Ryan och minoritetsledare Nancy Pelosi. Pelosi och Ryan hade begärt att Conyers skulle avgå.

Conyers på tisdagen godkände sin son, John Conyers III, för sätet. Michigan State Sen.

Rep. John Conyers säger att han avgår från kongressen för att bevara (hans) arv och gott namn. ‘

Conyers sade i ett uttalande på tisdagen att han inte får ‘behövlig process’ för att försvara sig mot anklagelser om sexuella trakasserier från tidigare anställda. Han citerar också hans ‘nuvarande hälsoförhållanden’ som en faktor i hans beslut att gå ner .

Rep. Sheila Jackson Lee, en Texas Democrat, läste uttalandet från 88-åriga Conyers på golvet i huset. Hon tjänade med Conyers på House Judiciary Committee.

En kongresskvinna säger att hon kämpade med sitt beslut att uppmana rep John Conyers att avgå på grund av den viktiga roll han spelade i civilrättsrörelsen.

Rep. Pramila Jayapal, D Wash., Sa tisdag att hon kom till kongressen efter att ha varit civilrättsaktivist och att ‘inget arbete’ hon gjorde på frågor om invandrarnas rättigheter skulle ha varit möjligt utan Conyers ledarskap.

Jayapal sa förra veckan att Conyers skulle avgå efter anklagelser av tidigare anställda som anklagade honom för sexuella trakasserier. Han meddelade sin pensionering tisdag.

En topp husdemokrater säger ord på 27-talet Michigan Rep. John Conyers ‘pension är en’ sorglig slut på en lång karriär. ‘

Rep. Zoe Lofgren i Kalifornien sa tisdag att folk inte borde glömma Conyers ‘anmärkningsvärda resultat i borgerliga rättigheter och andra frågor.

Conyers var den första afrikanska amerikanen som ordförande för domstolen och en grundare av Congressional Black Caucus. Han sponsrade lagstiftning för att hedra Martin Luther King Jr. med en semester och drivit för Rosa Parks att ligga i staten i Capitol Rotunda efter hennes död.

Kongressmedlem som ersatte Rep. John Conyers som agerande Ranking Medlem av Husets Domstolskommitté säger att han är ledsen av nyheter om Conyers ‘pensionering.

Conyers har varit besatt av anklagelser om sexuella trakasserier under de senaste veckorna och har kommit under ökat tryck från huskollegor att avgå.

Ringa Conyers till en ‘vän och mentor’, sade rep Jerrold Nadler i ett uttalande att ‘det är ingen tvekan om att dessa påståenden har tagit en enorm vägtull på honom personligen, såväl på hans familj som på alla som känner honom.’

Men Nadler fortsätter: ‘Med det sagt kan det inte finnas någon tolerans för beteende som utsätter kvinnor för den typ av beteende som påstås’.