Cookeville Christmas Parade för att markera gyllene årsdagen

Cookeville Christmas Parade för att markera gyllene årsdagen

‘En härlig, Golden Christmas’ kommer att bli temat som Cookeville Christmas Parade markerar sitt 50: e år. Söndag, 4 december, tillåter vädret.

Cookeville Putnam County Chamber of Commerce och Parade Planning Committee är glada över planerna för den 50: e årliga Cookeville Christmas Parade.

‘I år markerar en viktig milstolpe för Cookeville-paraden, och kammaren har äran att gå upp på denna fantastiska samhällshändelse’, sa kammare president George Halford. ‘Vi gör det här för den njutning det ger till familjerna i Cookeville och Putnam County, och vi är mer glada nu än någonsin förrän vi flyttar parade timing ännu närmare Cookeville julgran belysning.’

Grand Marshals kommer att vara Eldon och Carolyn Leslie. Eldon Leslie var ordförande för kammaren för 50 år sedan, och det var hans vision som ledde till att den första paraden hölls. Ändå är han snabb att säga att han inte kunde ha gjort det utan Carolyns outtröttliga hjälp.

‘Carolyn och jag är hedrad att vara de stora marshalerna,’ sa Eldon Leslie. ‘När jag kom till kammaren 1967, nämnde flera personer att de skulle vilja se vår gemensamma värd en julparadis. Kammaren är här för att tjäna våra invånare, så vi tog idén och fick jobba. Det är svårt att tro, men också fantastiskt, att vi här 50 år senare firar detta årsdag. ‘

Det har varit kammarens fortsatta engagemang för denna uppskattade semestertradition som har hållit den levande, och nu har generationer av barn vuxit upp med förtjusta minnen av paraden. Fem decennier senare förblir paraden kammarens gåva till samhället .

För att göra firandet ännu större och bättre än någonsin, blir det ingen avgift för någon post. Inträdesformulär för paraden finns på Cookeville Putnam County Chamber of Commerce s kontor på 1 W.

Anmälan accepteras senast onsdag den 28 november. Deltagarna kan maila eller släppa in sina anmälningsblanketter på kammarens kontor, faxa dem till 526 4023 eller skicka dem via e-post.

Parangruppen är bestämd efter inmatningsfristen, och varje post kommer att få ett e-postmeddelande om när och var de behöver vara några dagar före paraden.

Paraderuten kommer att förbli som den har under de senaste åren. Paraden börjar på hörnet av 6th Avenue och North Washington Avenue och går söderut till Courthouse Square. Paraden går sedan höger in på Broad Street och avslutas vid Cookeville Depot Museum.