Cookeville Kmart bland 45 butiker att stänga

Cookeville Kmart bland 45 butiker att stänga

Efter flera år av sparad stängning är Cookeville Kmart bland tre i Tennessee och 45 i landet slated för att stänga sina dörrar i slutet av januari.

Kmart ägs av Sears Holdings Corporation, men inga Tennessee Sears-butiker, inklusive Cookeville Sears, ingår i stängningen som meddelas torsdag.

‘Det är viktigt att notera att dessa butiker kommer att vara öppna för att tjäna medlemmar under semesterperioden’, enligt ett pressmeddelande om nedläggningen. ‘Stödberättigade intresseföretag som påverkas av dessa butiker kommer stängningar att få avgång och får möjlighet att ansöka om öppna positioner i området Kmart eller Sears. ‘

Tjänstemän nekade att säga hur många medarbetare som drabbas av Cookeville-affären och säger att positionerna oftast är deltid.

Tennessee-avdelningen för arbete och arbetskraft hade inte något meddelande i enlighet med lagen om arbetstagarjustering och återanmälning om antalet drabbade arbetstagare från fredag ​​morgon.

Butiken öppnade i Cookeville i mitten av 1970-talet där Hobby Lobby nu är, enligt Putnam County Executive Randy Porter.

En social media post torsdag eftermiddag av Cookeville borgmästare Ricky Shelton delades mer än 800 gånger med nästan 300 kommentarer från fredag ​​morgon.

Några kommentarer antyder att folk inte har förvånat över stängningen, medan vissa förtalade förlusten av apoteket där. Andra frågade om platsen kunde bli ett mål.

‘Jag är ledsen att se en butik som stängs av något slag’, skrev en kvinna. ‘Jag har fått många fina saker där under åren. Men de senaste åren när du gick in hade du tur att ha en kassa öppet, och vanligtvis hade det en rad. De hade varit i ett cirkulärt avlopp för ett tag nu. ‘