Cookeville Sears att stänga mitt

Cookeville Sears att stänga mitt

Bara en vecka efter de nyheter som Cookeville Kmart stänger i januari, har yxan fallit på Cookeville s Sears.

‘Holiday blowout’ -skyltar är plasterade över hela affären och inuti butiken, med julmusik som spelas över PA-systemet.

‘Vi kan bekräfta att vi gör det svåra, men nödvändiga, beslutet att stänga Sears-butiken i Cookeville, säger Howard Riefs, chef för företagskommunikation med Sears Holdings Corp., säger torsdagen.

Anställda underrättades om avslutande onsdagmorgon. Det är slated till slutet av februari 2018, med likvidationsförsäljning som börjar den 1 december.

‘Vi har strategiskt och aggressivt utvärderat vår butik och produktivitet och har påskyndat stängningen av olönsamma butiker som tidigare meddelats’ fortsatte Riefs. ‘Det här är inte en ansträngning enbart på kostnadsbesparingar men ingår i en strategi som vi har gjort mot så många av våra större butiker är för stora för våra behov.’

Cookeville Sears, som flyttade till Jackson Plaza i augusti 1998, är lite mer än 82 000 kvadratmeter.

Enligt Putnam County Archivist Glenn Jones öppnade den först 1958 59 på 10 E. Broad St. i den gamla strandteaterbyggnaden där Cookeville Performing Arts Center är idag. Det flyttade sedan till Mid Towne Plaza Shopping Center 1966 och flyttade senare till North Willow Avenue där NAPA-delbutiken är idag innan den flyttas till Jackson Plaza.

‘Att ha färre butiker och rätt format hjälper oss att föra Sears Holdings till en storlek och plats för att möta den förändrade detaljhandelns verklighet,’ sa Riefs.

Som nyheter om avslutningen bröt torsdagen kommenterade många på en social media-post gjord av Cookeville borgmästare Ricky Shelton. Vissa beklagade förlusten av jobb. Andra sa att de inte var överraskade, och fortfarande andra, som med förra veckans meddelande om Kmart-stängning, uttryckte sin önskan om att en annan återförsäljare skulle komma in som Target eller HomeGoods.

Antalet drabbade Sears-medarbetare blev inte offentliggjorda, men de drabbade är berättigade till avgångsvederlag och har möjlighet att ansöka om öppna positioner på Sears eller Kmart-butikerna.

Meddelandet om dessa stängningar lämnar Crossville med resterande Kmart och en Sears Hometown Store, en lokalt ägd apparataffär, i Upper Cumberland.

Det lämnar också Belk som den sista ursprungliga ankaraffären i Jackson Plaza.

Enligt Riefs har meddelandet om Cookeville Sears ‘stängning ingenting med avtalet att göra, Sears Holdings har ingått Pension Benefit Guaranty Corp. för att släppa cirka 140 Sears-fastigheter från ringhäftarrangemang i utbyte mot 407 miljoner dollar av bidrag till pensionen planer.