Cookeville ser en ökning av butiksuthyrning denna semestersäsong

Cookeville ser en ökning av butiksuthyrning denna semestersäsong

Medan butikshiftning ofta kallas ett offerlöst brott är det verkligen inget sådant. Shoplifting ökar kostnaderna för oss alla som konsumenter, säger Major Carl Sells från Cookeville Police Department.

Kriminalanalytiker Sheila Julian sa att 80 butikshändningsincidenter rapporterades mellan 1 juli och 30 september i år.

Baserat på mönstret under de senaste fem åren, sade Julian, att avdelningen kan förvänta sig att antalet hävstartshändelser fortsätter att öka i december och januari.

Och höstens affärshändelser höll redan på rekordnivåer.

‘Oktober och november var båda över genomsnittet och över det normala tröskelvärdet’, sade Julian.

Sells erbjöd flera tips för att hjälpa konsumenterna att minimera spridningen av butikshöjning.

‘Online yardsale webbplatser är populära nu, men konsumenterna bör vara medvetna om att många butiker använder dessa webbplatser för att dra nytta av stulna varor’, sa han.

En signifikant skillnad mellan den angivna kostnaden för en vara och dess detaljhandelsvärde är det mest uppenbara tecknet på att varorna kan bli stulna.

‘Den överenskommelse du tror du får är kanske inte en sådan affär trots allt,’ säger Sells.

Varorna kommer att beslagas som bevis.

‘Inte bara kommer köparen att vara ut den vara han eller hon köpte, det är inte alltid lätt för dem att återhämta de pengar de betalat för det’, säger Sells.

Medan vissa butiker aggressivt förföljer och åtalar butiker, andra av olika anledningar och brist på resurser gör det inte.

‘Om du ser någon i en butik som byter försäljningsetiketter, tar varor ut ur förpackningen eller faktiskt sätter föremål i sina plånböcker eller fickor, närma sig inte den misstänkta butiksföraren. Meddela butikspersonal, vem kommer då att meddela polisen, säger Sells.