Cookeville sparkar julesäsongen i helgen

Cookeville sparkar julesäsongen i helgen

Trots att de officiellt börjar på lördag den 5 december, med ett öppet hus i Cookeville Depot Museum, kommer höjdpunkten på festivalen på söndagen 6 december med Cookeville julparadis och jul i parken med en lek, en trädbelysning ceremoni och en jultomten i samhället.

Semester teman händelser kommer att fortsätta fram till årets slut på Dogwood Park, som fungerar som den fokuserade platsen för de flesta händelserna.

‘Vi är fast beslutna att ge familjer en helt säker och säker upplevelse på Dogwood Park den här söndagskvällen under vår gemenskapsbelysning och julfirande,’ sa han.

Den ökade säkerheten, sade borgmästare Shelton, kommer att omfatta K 9, taktiska och tekniska särdrag som genomförs av ett polisövervakningsteam med flera organ, precis som de lokala säkerhetsbyråerna tillhandahåller för närvarande vid Blue Cross Bowl på Tennessee Tech University.

‘Med tanke på det nuvarande sociala klimatet över hela landet och i världen, vill vi bara se till att detta är en glädjefull och fantastisk kväll för vår stad’, sa han.

Cookeville Christmas Parade, som traditionellt har hållits på måndagskvällen efter Thanksgiving, för första gången i år hålls på en söndag.

Den är inställd för söndag, dec.

Och även om dess dag och tid har förändrats, kommer dess väg att förbli densamma.

Det kommer att komma ner på Washington Avenue, som börjar i närheten av 8th Street, och det kommer att gå vidare till torget Cookeville, där det kommer därifrån, svänger du till höger in på Broad Street och fortsätter till depotområdet, där det kommer att lossna.

Efter paraden presenterar Cookeville Christian Childrens Creative Ministry ett musikspel med titeln ‘The Secret of Snowflake County’ vid Dogwood Park Ampitheater.

Organisationen började med en grupp barns kyrledare vid första baptistkyrkan som kände ett samtal för att ge möjlighet till samhällsbarn att dyrka och ministera genom musik och drama, sade Langford.

När livet efterliknar konst, har Cookeville City Councilman Dwight Henry, en före detta Cookeville borgmästare, blivit gjuten som spelarens borgmästare.

‘Vi’ är stolta över att ha en ‘riktig’ borgmästare i vår produktion! ‘Sa Cochrane, som lade till att följande initiala auditioner, fylldes alla roller men den där.

De andra var fyllda av 30 kommunala barn som representerade flera lokala kyrkor.

‘Jag bad en morgon,’ Gud, jag behöver en borgmästare idag ‘och den eftermiddagen frivilliga Dwight Henry att fylla rollen.

‘Barnen är lite av ängsling för honom och älskar att utföra med en lokal kändis’, sa hon.

Inträde är gratis, men insamlingsboxar för bidrag av nya eller försiktigt använda filtar och rockar kommer att inrättas, och förfriskningar kommer att serveras av First Baptist Church. kommer att vara trädbelysningsceremoni för Cookeville s 35 fot hög julgran, monterad över fontänen vid Dogwood Park.

Varma chokladstativ kommer att finnas tillgängliga vid varje parkingång för att värma upp publiken för semesterns festligheter.

Och den jolly old elf själv förväntas vara till hands när omkopplaren vänds på semesterens centrum av säsongens dekorationer.

Santa Claus kanske bara tar med en liten nordpole magi med honom, säger källor nära honom.

Det kommer att bli en kort, 15 minuters ceremoni som omedelbart följs av en gemenskapsjubileumstjänst som innehåller 28 samhällskyrkor och 11 skol- och samhällskörer.

‘Den som önskar är inbjuden att stanna och delta i den gemenskapens julfirande, sade borgmästare Shelton.

Tjänsten kommer att innehålla den traditionella julberättelsen om Jesu Kristi födelse, med representanter från deltagande kyrkor som läser motsvarande bibelverser.

Läsningen av den här berättelsen kommer att vara intersperserad med utförandet av sex traditionella julsång som utförs av deltagande skolor och samhällskor.

För en komplett lista över deltagande kyrkor och kor, gå till Facebook-sidan för Cookeville Citys julgran-ljusceremoni och julfirande.