Cookie recept från vår Cookies bok

Cookie recept från vår Cookies bok

‘Holiday Cookies’, en samling av mer än 100 recept av vinnande kakor från 25 år av Tribune årliga Holiday Cookie Contest, är tillbaka i tryck. Boken, publicerad 2014 av Tribune med Surrey Books, ett avtryck av Agate Publicering, utsålt före semesterperioden hade slutat.

För att markera bokens andra tryckning kommer vi att publicera ett recept från det på nätet och i matmatsalen varje vecka fram till den 2 december tillkännagivandet av årets tävlingsvinnare. Först upp, glaserade aprikosmandelkakor, som fick Nancy Vaziri från Frankfort andra plats 2011.

1. Slå smör, socker, mandelkstrakt och salt i en stor skål med en elektrisk mixer tills den är lätt och fluffig, ca 2 minuter. Lägg till ägg; slå tills de kombineras. Lägg till mjölet; Blanda på låg hastighet tills den kombineras. Rör i aprikoserna och mandlarna för hand. Överför degen till ett plåt plastplast; formas till en stock ca 12 inches lång och 1 1/2 inches bred. Vik degen i plastfolie; kyl i 2 timmar. (Degen kan frysas vid denna tidpunkt och bakas senare).

2. Värm ugnen till 350 grader. Skär degen i tvärsnitt i 1/2 tums skivor; placera på pergamentpapper fodrade bakplåtar som är jämnt fördelade. Baka tills kakorna är lätta bruna runt kanterna, ca 12 minuter.

3. För att göra glasyren sätter du konfektyrerna ‘socker i en skål, smör gradvis in amaretten tills isningen är avregnande konsistens. Sprid ungefär 1 matsked glasyr ovanpå varje kaka med en förskjuten spatel för att täcka ytan. Stänk omedelbart i centrum av kaka med några bitar av hackade aprikoser och mandel. Låt isingen sättas innan den serveras, minst 1 timme.

Näringsinformation per kaka: 148 kalorier, 5 g fett, 3 g mättat fett, 19 mg kolesterol, 24 g kolhydrater, 2 g protein, 33 mg natrium, 1 g fiber.