Coping i julen

Coping i julen

Rebecca Seedhouse, samaritaner Biträdande direktör för insamling och externa relationer tillägger: ‘För vissa människor kan de ljusa ljusen på julen betona eventuella problem. De kan alltså ha svårt att se alla som uppenbarligen har roligt runt dem, särskilt om de är på deras äga, eller ens om de är med familj och vänner. ‘

Money worriesSamaritans förväntar sig också en ökning av antalet samtal om skuld eftersom människor frestas bortom deras medel för att ge presenter på juldagen.

Pengarbesparande expert Martin Lewis säger att du borde planera dina fester runt vad du har råd att spendera: ‘Jul är bara en dag, och det är mycket viktigare att ha ett ekonomiskt passande nyår.’

Han lägger till: ‘För människor som redan har svårt att hävda är den sak jag aldrig hört talas om ett skuldfall som inte är lösligt, på något sätt.

1. Ge dig inte en hård tid. Folk förväntar sig att vara lyckliga på jul och nyår. När verkligheten inte fungerar så kan den bli ännu mer deprimerande. Skyll dig inte själv om du inte mår bra du är inte ensam.

2. Ställ in tecken på problem Om framtiden ser ut som dyster, och du har tappat intresse för allt, måste du ta reda på din situation. Om du känner dig moody, ta det på allvar och vidta åtgärder.

3. Ta hand om dig själv Om din kropp är frisk, kan ditt sinne klara sig.

4. Konfidera någon Hitta någon du litar på, vem ska behålla det du säger konfidentiellt och berätta sedan om dina problem.

Outtryckta känslor hindrar dig att hantera vardagen.

När du pratar om dem, hittar du dig, du har mer energi, du tror tydligare och du kan mer sortera saker.

5. Be om hjälpKänn när du behöver hjälp och var inte rädd för att fråga.

Om du vill prata om allt som stör dig kan du komma i kontakt med samaritaner när som helst på dygnet.

De vann inte berätta vad de ska göra, och de vann inte någon som du ringde. Men de kommer att lyssna så länge du behöver. Ju snabbare du gör kontakt, desto bättre.

Hur kan jag kontakta samaritaner? Samaritaner ger emotionellt stöd till människor i kris 24 timmar om dygnet, varje dag på året.

Ring: 08457 90 90 90 för att prata med någon i förtroende. Om de gör kontakt, kommer samtalet att vara konfidentiellt de kan inte meddela dig detaljer om det eller någon konversation. Om du hjälper någon som känner sig självmordsförsiktig, se till att du kommer ihåg att ta hand om dig själv också.