Cops har stor närvaro vid UC Santa Cruz 4

Cops har stor närvaro vid UC Santa Cruz 4

I år 4/20 hade en annan atmosfär som polisen behöll en hög profil närvaro.

Campus poliser utdelade citat kring Porter Meadow för besittning av marijuana, alkohol och andra droger. En person greps för att ha en kniv.

‘Det finns potentiellt allvarliga konsekvenser av att välja att delta. Santa Cruz Area CHP kommer att genomföra en DUI-kontrollpunkt nära västra sidan av campus och söker aggressivt de som väljer att köra under inflytande, säger Oweis.

‘Som en campus behandlar vi fortfarande den senaste skrämmande bilolyckan på Highway 1 som involverade UC Santa Cruz-studenter. Denna tragedi inkluderade marijuana-användning, säger Oweis.

Under tiden uppe i San Francisco kom tusentals människor på Golden Gate Park för att röka krukan under det som kan vara det sista året som marijuana är olagligt i Kalifornien. Ett legaliseringsinitiativ förväntas vara i november omröstning. Läkemedlets användning för medicinska ändamål godkändes 1996. Rösterna i Nevada, Arizona och Massachusetts förväntas också överväga marijuana legaliseringsåtgärder. Och lagstiftaren i Vermont diskuterar ett förslag om att legalisera innehav på upp till 1 uns.

OSSLAG: Var är marijuana laglig? Fritidsanvändning är redan laglig i Colorado, Washington, Oregon och Alaska. Den 4/20 potten semester som vissa säger har sina rötter i San Francisco Bay Area kommer att medföra fler poliser, park rangers och andra tjänstemän i år för att se till att det är säkert för de 15 000 revelers som förväntas översvämma parkens Hippie Hill , Tillsynsrådets president London Breed sa. Besättningar har rengjort mer än 5 ton papperskorgen under tidigare år, sade Breed. Ursprunget av numret 420 som en kod för marijuana är skumma. Vissa säger att 420 en gång användes av polisen i södra Kalifornien för att beteckna marijuanaanvändning. Men andra säger att numret blev en kod på 1970-talet bland gymnasieelever i San Rafael, norr om San Francisco, som använde det som en mötesperiod för att samlas för att röka marijuana efter skolan.