Cops på semester trafikblitz

Cops på semester trafikblitz

En trafiksäkerhetsblitz fokuserade på säkerhetsbälten och nedsatt körning har sparkat ut genom Thanksgiving-resans semester.

Representanter från Indiana Criminal Justice Institute, Indiana och Illinois State Police och National Highway Traffic Safety Administration träffade i Clinton på lokalaffär Andrews Heating och Air Conditioning för att tillkännage ansträngningen.

‘Varför reklamar vi för detta tillsynsblitz? För att ge förare och passagerare rättvisa varningar och göra våra vägar så säkra som möjligt’, säger Lt. Dan Jones, distriktsbefälhavare för Putnamville Post of Indiana State Police. ‘Våra officerare lever i de samhällen vi tjänar och kommer att vara tacksamma den här semestern, om nedsatt körning och oöppnade dödsfall aldrig slår igen.’

Finansieringen för övertidskifte arbetade med trafikövervakning av staten. Lokala och länsbyråbyråer kommer från National Highway Transportation Safety Administration, som ger bidragsmedel som ska administreras av Indiana Criminal Justice Institute.

Mer än 230 polisbyråer över Indiana kommer att genomföra bedrägeribekämpningspunkter, rovingpatruller och mättnadspatruller genom Thanksgiving.

I varje stat och District of Columbia är det olagligt att köra med en alkoholhalt på 0,10 eller högre. I Indiana är förare yngre än 21 med en BAC på .02 eller högre föremål för böter och en licensupphängning på upp till 1 år.

Vermillion County Sheriff ‘s och Terre Haute Police Department var nyligen bland 150 lokala organ i Indiana för att ta emot bärbara andnings test enheter. De nya enheterna inkluderar passiva sniffare som kan känna alkohol i luften runt en person eller en öppen behållare.

Dwight Lockwood, NHTSAs regionala programchef, gick med i ICJI: s trafiksäkerhetschef Steve Hillman för att erkänna Clinton affärsägare Christine Andrews för att stödja den säkra drivmedia-kampanjen.

Andrews mottog en plack från NHTSA i uppskattning av företagets stöd av reklamkampanjer i Indiana och Illinois. Hon sa att hennes skäl att stödja verkställighetsinsatserna är både personligt och att stödja en säkrare gemenskap.

‘De faktiska olyckorna, de dödsfall som händer runt oss är förebyggbara. Min son har just blivit 16 och jag vill inte bara påverka honom men hans vänner och deras familjer’, säger Andrews och förklarar hennes anledning till sponsring annonser om trafiksäkerhet.

‘Vårt uppdrag på NTSA är att minska dödsfall, minska skador och minska den ekonomiska kostnaden som orsakas av bilkollisioner,’ sa Lockwood. ‘Sedan 1970-talet har vi byggt vår programplanering på forskning och vi har gått långt.’

Programmet har utvecklats från slogan om att använda säkerhetsbälten, till kraschtestdummierna Vince och Larry, till den mest effektiva metoden för datahantering med hög synlighetstrafik, säger han. Det innebär att polisen kommer att placeras i områden och ibland är kända för att ha högre förekomster av trafik- och säkerhetsbrott. Att varna allmänheten för dessa patruller är en del av synlighetsinsatsen.