cor från gården

cor från gården

Varför spendera dollar på dyra dekorationer när du kan spendera lite tid på din framsida eller bakgård och har några underbara föremål för din bordsskiva eller mantel? I många år har jag använt många av de tips jag delar med dig i den här artikeln. Även om du bor i en lägenhet eller ett område som inte har många vintergröna buskar eller träd finns det saker du kan använda från antingen en familj eller en väns plats eller från dina krukväxter för att göra ditt hem mer ‘grönt’ festligt. Dessutom är många av dessa idéer familjevänliga. Barn eller barnbarn kan delta (med vuxen övervakning beroende på ålder) och göra för bra Facebook eller Instagram minnen.

Den äldsta dykspetsen som jag har varit med i i över 40 år är magnoliolöv / tallskott i en dekorativ skålidé. Jag kommer att dela mina favoriter för enkelhets skyld. Sök eller fråga om fallna magnoliablad, storleken beror på din skåls storlek (helst en låg, oval eller avlång skål). Spruta sedan på målarfärg gården eller en väl ventilerad plats) bladet antingen silver eller guld. Barn i vilken ålder som helst kan hjälpa till att samla bladen, men jag lämnar spraymålningen till äldre barn, studenter eller vuxna.

Medan spraymålningen pågår, kan barn av nästan alla åldrar (kanske under 2 eller 3 är lite unga) samla pinjekottor. Gör det till en riktig sökning. Berätta för dem att du vill ha den minsta eller största eller mest perfekta eller galenaste. Ge varje barn en korg, och trädgårdshandskar är inte en dålig idé (tallkottar kan vara lite prickiga). När alla kommer tillbaka med konerna, sprida dem ut på tidning antingen ute eller på köksbordet. Använd borstar för att ‘damm’ av dem och se till att det inte finns smuts eller andra skräp som klamrar dem.

För mindre barn är hantverk eller hobbyfärg vägen att gå. Här kan du göra det så kreativt eller enkelt som du vill. Jag gillar att spraya måla min tallkottar i motsatt färg som min magnolia lämnar.

Placera sedan de torra, sprayfärgade bladen i din valda skål och toppa med de målade tallkottarna. Instant centerpiece. Du kan lägga till en mindre godisskål i mitten av den större skålen, som min mamma brukade göra, och fylla den med familjens favorithelgisocka.

Du kan också sprida löv och kottar ut på kaminens mantel eller en hyllan du använder för semestern. Lägg till julprydnader för mer glans eller reflektion. Det här är ett bra ställe att lägga till ornament som är lite knäckt eller har en ‘dålig’ sida, men du vill inte kasta bort dem. Vänd bara den dåliga sidan mot väggen eller vänd nedåt i bladen.

En annan mantelidé som är lätt, trimmer dina tall- eller cederträd. Andra växter som fungerar bra är yaupon, camellia eller körsbärs laurelbuskar. Om du bränner yaupon trimmingar i huset, kommer jag att varna dig på två fronter. Först måste de vara oåtkomliga för små barn. Yaupon kallas Ilex vomitoria av mycket bra skäl eftersom bären kan orsaka kräkningar om de tas in. För det andra, bara ta in grenarna med löv om du har några verkliga bekymmer. Håll dem väldigt höga där endast vuxna kan nå dem. Men om du vill vara säker, använd bara tallskogarna eller små tall- eller cedertips (placerade i blomvattenbilder för att göra dem längre och bli gröna), dekorerade tallkottar och föräldralösa ornament.

I år har jag inte tillräckligt med tall på låga hängande grenar, och en familjemedlem är allergisk mot cederträ, så jag använde kamelia, körsbärsallé, grekisk vaxmyrtle (större södra vaxmyrtelverk också och är lika doftande) och slutade av med mindre pinjeknivar. Jag använde också nandina bär, men som tidigare nämnts med yaupon måste dessa bär hållas borta från barn och husdjur eftersom de kan vara giftiga.

För centerpieces, använder jag gamla tekannor, små skålar, mässing eller silver krukor, eller till och med dekorerad soppa burkar som behållarna. De dekorerade soppburkarna är ett annat bra barn- / barnbarnsprojekt. Använd washi band för den här. Lätt, snabbt och de kommer i massor av färger och mönster. Lägg lite vatten i botten av de dekorerade burkarna, lägg till dina blommor från gården och örterna som rosmarin eller persilja (platt löv eller lockigt). Detta ger ett glatt mittpunkt för semesterbordet och dina barn / barnbarn vet att de har bidragit.

Här är bara några fler växter som blommar eller blommar grön och lägger till konsistens på ett hemlagat mittenstycke: rosor, Camellia-blomningar, engelska murgröna (murgröna murgröna lägger stor struktur), dianthus, mums, mexikansk mintmyssol (även kallad Texas-dragon ) och abelia för att nämna några. Använd trimmingar från tall- eller cypressträd, enbärbuskar och till och med levande ekar som dina större, strukturella delar.

Glöm inte dina torkade blommor som hortensior. En lätt dammning av silver eller guldfärg över de torkade mophuvudena och placerad i en stor vas ser bra ut på ett buffébord.

För idéer om att använda vad du har på din gård som inredning, kan du ringa till Walker County AgriLife Extension Office på (936) 435 2426 och be att prata med en mästare. Vi är vanligtvis ‘in’ på torsdag morgon.

Walker County Extension Office är också på Facebook. WalkerCoTxAgrilife har etablerats för att ge uppdateringar och information till Walker County boende och markägare i tid. Walker County Master Gardeners finns också på Facebook. Kolla in båda dessa Facebook-sidor och slå ‘som’ för att gå med.

ArticlesLady Hornets hoops coach Pinellafie Johnson retiresI 45 northbound banor som ska stängas denna helgNew HISD superintendent tittar på distriktets framtidThere är så mycket pågår runt Huntsville under våren9 Nya Waverly-pojkar, tjejer utvalda till alla distriktets basketlagCouple hittades döda i stugan Tisdag identifiedOUTDOORS: East Texas fiske rapport för 8 mars 2018Real estate erbjudanden gått felJoe Clements vald till THSCA Hall of FameHuntsville Polisen fortsätter bankrøver undersökning