Corey Thompson inte längre runt LSU-programmet

Corey Thompson inte längre runt LSU-programmet

Key är en av tre LSU linebackers som inte gjorde turen till Orlando, Florida, på torsdag, inklusive medarbetare Donnie Alexander och Corey Thompson. Alla tre spelarna togs bort från det uppdaterade djupschemat som släpptes onsdag.

Av de tre sade Orgeron att endast Alexander är fortfarande involverad i lagaktiviteter, närvaro på lagmöten och deltar i skaderegler.

Freshmen K ‘Lavon Chaisson och Tyler Taylor och sophomore Michael Divinity var listade som nybörjare i utbyte av de tre skadade spelarna. Chaisson och Ray Thornton förväntas rotera i rush linebacker.

‘Vi har inte våra två starta utanför linebackers och inte har Donnie, vi är tunna på den positionen’, säger Orgeron. ‘Nu har Michael Divinity, K’ Lavon Chaisson och (backup) Ray Thornton gått upp och så har våra unga linebackers. De har haft goda rutiner.

Övning gör perfectLSU vrider värmen i veckan.

Orgeron beställde temperaturen inuti LSUs inomhusutbildningsanläggning sätts till 78 grader i veckan för att förbereda prognosen i Orlando.

Orgeron anpassade också träningsplanen för att rymma måndagsspelet och passa in på en extra arbetsdag.

Förutom att stanna i Baton Rouge en full två dagar längre än Notre Dame stannade i Indiana, tiggarna också pressas i en övning innan de lämnar torsdag.

Därifrån kommer fredagen att behandlas som ‘Omsättning onsdag’, lördag kommer att vara ‘No Repeat Thursday’ och söndag blir ‘Focus Friday.’

Men det blev inte allt arbete i Orlando.

LSU tar spelare till Universal Studios på en av dagarna efter att ha gått till Disney World förra säsongen.

‘Anledningen till att jag stannade (i Baton Rouge) längre är att vara fokuserad,’ sa Orgeron. ‘När vi kommer dit, kommer de självklart att gå till (Universal Studios) och njuta av den första natten. Jag tror att de hanterade sin verksamhet förra året. Jag behandlade dem som män. Jag gav dem lite utrymme. Jag är stolt över hur de hanterade sig själva. Jag förväntar mig att de ska göra samma sak. ‘

Tillbaka i backfieldDerrius Guice återvände för att träna på tisdag, bekräftade Orgeron.

LSU-ryggbacken missade majoriteten av förra veckans övning med knäskada, men verkar vara på plan att spela i Citrus Bowl nästa vecka.

Guice tidigare tweeted han skulle spela i postseason spelet om han var frisk.

Höga vänner En av de löften Orgeron gör till varje LSU-rekrytering är att de får möjlighet att träffa några av de mest inflytelserika människorna i Louisiana.

Trogen på hans ord gjorde grev John Bel Edwards ett överraskningsbesök att träna tisdag för att ge ett motivationstal till spelarna och till och med kasta några pass.

I en throwback till hans lekdagar på Amite High School dunnade den tidigare quarterbacken en nr 11 LSU träningsjersey, samma nummer som han bar som spelare.

‘Han gav ett motiverande tal, gick ut och kastade några pass,’ sa Orgeron. ‘Han avslutade de flesta av dem, han spelade quarterback i Amite. Jag blev verkligen förvånad över sin atletiska förmåga. Det såg bra ut där ute. Det var en bra dag för våra spelare att träffa guvernören och få några inspirerande ord.’