Cougars tar på Golden Gophers i Holiday Bowl

Cougars tar på Golden Gophers i Holiday Bowl

WSU Athletic Director Bill Moos sa söndag att WSU sålde 12 000 biljetter till Holiday Bowl 2003, och han förväntar sig att fansen kommer ut i droves i år också.

WSUs Holiday Bowl-biljettilldelning är 7 000 och ‘Jag har all anledning att tro att vi ska göra det’, sa Moos. ‘Vi har många alumner i södra Kalifornien och har till och med ett alumni kapitel i San Diego.

Moos sa att WSU har 9,300 alums i södra Kalifornien, med 2,300 i San Diego enbart. Han hoppas också att några av de 5 000 alunerna i Arizona, 2 200 i Nevada och 11 000 i norra Kalifornien kommer att resa till San Diego för skålen.

Minnesota (8 4, 5 4) slutade fjärde i Big Tens västra division och tre av sina fyra förluster kom mot lag som på en viss tid denna säsong rankades i landets topp 25.

Liksom Cougars, slutade Minnesota också säsongen på en bittersweet anteckning. Gophers förlorade två av sina sista tre, som föll 24 17 och därefter nr 19 Nebraska och 31 17 till nr 6 Wisconsin.

WSU rullade av en åtta matcher, men vinsterna bokades av säsongsöppningar nederlag till Eastern Washington och Boise State, och säsongen slutade nederlag till nr 10 Colorado och nr 5 Washington.

Men med Holiday Bowl-budet har WSU-tränaren Mike Leach blivit den första huvudtränaren i WSU-historien för att leda programmet till tre skålsspel under sina första fem säsonger och Moos tror att programmet trender i rätt riktning.

‘Vi hade rätt i konferensloppets tjocklek till sista matchen i den reguljära säsongen, vi hade en åtta matchsspel och vann våra första sju matcher i konferensspelet. Det var en ganska anmärkningsvärd prestation i sig själv,’ sa Moos. ‘Efter fem år har Mike Leach slog varje skola i Pac 12, och det är också ganska imponerande.’

WSUs närmaste konkurrent för det eftertraktade Holiday Bowl-budet var Stanford, som avslutade den normala säsongen 9 3 totalt, med en 6 3 Pac 12-rekord och en nr 18-ranking i College Football Playoff-rankningarna som avslöjades söndag.

Cougarsna slog dock Stanfords huvud till huvudet denna säsong och slutade med en bättre konferensrekord (7 2). I slutändan fick piggarna nöjen från Holiday Bowl, och Stanford kommer istället att spela North Carolina i Sun Bowl i El Paso, Texas.

Moos sa att han började riktigt rikta sig på Holiday Bowl efter Cougars ‘Apple Cup-nederlaget till UW.

‘Vi hade något intresse från Alamo Bowl, men jag kände att det var ett långt skott och skulle kräva att vissa dominoer faller på ett annat sätt än de gjorde’, sa Moos. ‘Jag kände att vi’ var toppvalet (på Holiday Bowl) men de visade inte sina kort fram till idag. ‘

Detta kommer att markera WSUs tredje resa till Holiday Bowl. Cougars första Holiday Bowl-prestanda var en förlust för nr. 14 Brigham Young 1981.

Cougarsna är 3 2 hela tiden mot Minnesota, men har inte spelat Gophers sedan 1988, när WSU vann 41 9 i Minneapolis.

Dessa Cougars hoppas att bli det första WSU-laget i programhistoriken för att vinna skålspel i back-to-back-år.

WSU kommer snart att börja sin skålövning skiffer samtidigt som du jonglera slutliga tentor.

‘Vi vet inte mycket om Minnesota just nu (förutom det) är de’ ett stort, tufft Big Ten-lag ‘, sa Leach. ‘Jag är säker på att vi kommer att byta film med dem idag eller imorgon och det kommer att vara gott att titta på. Vi ser fram emot utmaningen att spela dem och komma till Holiday Bowl.’