Cougars återvänder till Holiday Bowl för att spela Michigan State

Cougars återvänder till Holiday Bowl för att spela Michigan State

PULLMAN Washington State kommer trots allt att få en mulligan i Holiday Bowl.

Ett år efter att ha lidit en förödmjukande 17 12 förlust för ett utarmat Minnesota-lag, kommer piggarna återvända till San Diego denna skålsäsong för en annan matchup mot Big Ten Conference. 2017 Holiday Bowl kommer grop nr 21 WSU mot No. 18 Michigan State den 28 december på SDCCU Stadium tidigare Qualcomm Stadium.

‘Det är ett underbart mål för vårt lag’, sa WSU: s interimistiska direktör John Johnson på söndagen under ett konferenssamtal. ‘Det är en fantastisk skål för våra fans, det är lätt att komma till. Förra året hade vi stor närvaro och letar efter det i framtiden när vi gör oss redo för detta skålspel. ‘

Det är sällsynt att en nyårs sex Bowl kommer att välja samma lag två år i rad, men Johnson sa att Holiday Bowl-kommittémedlemmarna återigen fann piggarna att vara en attraktiv rita. WSU vann nio matcher i reguljärsäsongen för första gången under Mike Leach och slog båda lagen som uppträdde i Pac 12-mästerskapet USC och Stanford.

Cougarsna slog en annan konferensmästare, Boise State, i en trippel övertidspiller den andra veckan av säsongen.

Leach är som polariserande som någon tränare där ute och det har nog inte skadat att pumparna har en högkvalitativ quarterback i Luke Falk som brutit varje signifikant karriär Pac 12-konferens som passerar rekord.

‘De tyckte om Washington State som match och vi drog upp en plats på grund av vad som hänt inom ligan,’ sa Johnson. ‘Vanligtvis ser du inte lag gå tillbaka till skålar, om det inte är ett mästerskap som en rosskål. Jag tycker att det är en hyllning till våra fans och vårt program.’

WSU sålde knappt 7 000 biljetter till 2016 Holiday Bowl, säger Johnson, och skolan kommer att ha en liknande tilldelning för årets spel. Vissa kan teoretisera att upprepad utseende motverkar fans från att återvända till samma sajt, men Johnson anser att Med tanke på WSU: s framgång den här säsongen, och med tanke på uppgången för förra årets spel borde det finnas gott om crimson i bleachersna den 28 december.

Holiday Bowl meddelade en publik på 48 704 förra säsongen.

‘Vi hade ett bra år, hade några fantastiska spel och vi är spännande att titta på,’ sa Johnson. ‘Våra fans är lika mycket eller mer glada att gå till skålen som de var förra året.’

Den fjärde skålen på fem år för WSU kommer också att markera det åttonde utseendet mellan Cougars och Spartans. Michigan State äger en 5 2-rekord i alla tidsserier, men WSU vann det sista matchen mellan de två lagen 1977.

Entering Sunday, mest spekulerade att Cougars skulle göra sin debut i Foster Farms Bowl senare i månaden. Det ändrades när Washington checkade in på nr 11 i College Football Playoff-rankingen och säkrade ett bud på Fiesta Bowl och stötte på alla andra lag i Pac 12.

Alamo Bowl plockade upp Stanford nr 13 i CFP rankningar och Holiday Bowl lämnades för att välja WSU (9 3), Arizona (7 5) eller Arizona State (7 5).

Johnson sa att WSU hade varit i kontakt med Alamo Bowl, men ‘mycket skulle hända nationellt’ för Cougars att sluta i San Antonio.

‘Du ger dem information självklart, lobbyn är snäll ut som det brukade vara,’ sa Johnson. ‘Vi ger dem uppdateringar av var vi är, vi hade verkligen intresse, vi har pratat med dem de senaste dagarna.’

Cougarsna hoppas kunna ge sina fans en bättre uppvisning efter en halvhjärtad prestation mot Golden Gophers 2016. Vid fempunktsförlusten ackumulerade WSUs offensiv bara 303 meter och gick tre fjärdedelar utan en touchdown.

Michigan State slutade tredje i East Division av Big Ten och som WSU, heads in i skålen spelet med en 9 3 rekord. Spartanerna, i deras 11: e år tränare Mark Dantonio, förlorade spel mot Notre Dame, Northwestern och Ohio State.

Michigan State kan också göra det svårt för Cougars att komma in i slutet zonen. Bredvid UW kommer spartanerna, statistiskt sett, ha det bästa försvaret WSU har sett i år. MSU rankar nr 9 nationellt i totalt försvar, vilket tillåter 297,8 meter per spel, men pumparna kan vara glada att veta att spartanerna är bättre att stoppa körningen än passet. MSU tillåter bara 101,3 rushing yards per spel som är femte i FBS men passförsvaret tillåter 196,5 meter, bara tillräckligt bra för 30: e.