Cougs fel i Holiday förlust

Cougs fel i Holiday förlust

SAN DIEGO Spelet som epitomiserade Washington State s 17 12 Holiday Bowl nederlag mot underdog Minnesota inträffade med 3:23 kvar i tredje kvartalet.

På tredje och åtta från WSUs 13 gårdslinje, Minnesota-quarterback Mitch Leidner som var 5 av 12 för 70 passerar varv vid den tiden lofted bollen upp mot slutet zonen, en floater of a pass Cougars ‘defensiva ryggar tittade längtan .

Att falla i täckning, högerback Marcellus Pippins nådde upp, och tills hans högra hand förbundna med bollen såg det ut att det skulle vara en avlyssning och WSU: s andra borttagning av spelet.

Men det var inte att vara. Pippins utsträckta hand slog bollen men han kunde inte komma ner med den. Istället tappade han det i händerna på Minnesota som körde tillbaka Shannon Brooks, som gjorde på en mest osannolikt 13-yard touchdown för att sätta Golden Gophers upp 10 6 med 3:18 kvar i tredje kvartalet.

‘Jag brukar hamna på fel sida av dem’, sa Leidner, som slutade 11 av 20 för 129 meter och en touchdown efter att ha kommit in i Holiday Bowl med sju touchdowns till 12 avlyssningar den här säsongen.

Det var precis som natten utspelade sig för Cougars, som sköt sig i foten vid flera tillfällen, misslyckades med att kapitalisera på några tidiga möjligheter och fick Minnesota att smyga och slå dem i slutet.

Den lyckliga touchdown stod som Minnesota mest effektiva offensiva spel tills de sista tre minuterna av spelet, när Rodney Smith bröt igenom Cougars ‘försvar och gjorde en 9-yard touchdown körning som visade sig vara skillnaden.

WSUs vanliga underhållande brott var helt och hållet stötande på Qualcomm Stadium på tisdagskväll. Totalt drog piggarna åtta gånger och lyckades bara en årstids låg 303 offensiva varv i en förvånansvärt låg scoring-affär som gav mer poäng (15) och straff (17). ) än tredje nedomvandling (10) från båda lagen i kombination.

Quarterback Luke Falk gick 30 av 51 för 264 meter och pumparna klarade inte en touchdown till de sista 19 sekunderna, när Falk anslöt sig till Kyle Sweet på en 8 yarder.

‘Jag trodde inte att vi spelade bra offensivt alls’, sa WSU-tränaren Mike Leach. ‘Jag tror det är korrekt (vi säger) vi kom aldrig i en rytm. Dimry blev ofullständig. Cougarsna fick en annan spricka på de två Point-omvandling eftersom Minnesota’s Duke McGhee straffades för inriktning, men det försöket kom också upp kort, som pumparna genom de sista tre matcherna i säsongen.

WSU kommer att gå in i offseasonen från minnet av de tre på varandra följande nederlag i slutet av året, men Leach sa: ‘Vi blev upprörd fem gånger, och det är vårt fel.’

Trots deras offensiva ineptitude stannade piggarna inom slående avstånd från Golden Gophers till de sista tre minuterna av matchen, när den var fjärde och sex från 45 år, blev Falk avlyssnat av säkerhetskopieringsskydd Adekinle Ayinde.

Ayinde verkade i början för att köra bollen tillbaka för en 52 yard poäng, men den officiella översynen visade att han ‘d gick ut på 31 gårdslinjen.

Den omvända poängen förlängde bara det oundvikliga för WSU, vilket gjorde det möjligt för Smith att scorera på Gophers ‘efterföljande enhet.

Minnesota, som gjorde nationella rubriker tidigare denna månad när spelarna meddelade en bojkott för att protestera mot suspensioner av 10 lagkamrater i samband med en sexuell övergrepp, tog fältet mot Cougars utan att starta cornerback KiAnte Hardin och starta säkerheten Antoine Winfield.

Men dömande av hur Cougars ‘-brottet utförde, Gophers gjorde det bra med sina backar i den defensiva sekundären.

‘Vi gjorde ett bra jobb med att tvinga dem att fortsätta att dumpa bollen under, utan att ge upp uppspelet uppåt, det går tillbaka till vad vissa människor kallar’ böj men inte bryta ‘försvar’, sa Minnesota-tränaren Tracy Claeys.

I slutet av första halvleken, alla Cougars var tvungna att visa sig var två fältmål av Washington State kicker Erik Powell från två sputtering offensiva enheter.