County Independent Living håller semesterkortstävling

County Independent Living håller semesterkortstävling

Jaimal Kordes har vunnit 100 $ första pris i Tri County Independent Living with Disabilities Holiday Card Design Competition. Lokala artister tävlade i tävlingen, vilket underlättades av Trajectory, ett karriärutvecklingsprogram för visuella, litterära och utövande artister i Humboldt County och ett program av The Ink People Center for the Arts.

Kordes kortnamn Town ett festligt utomhus tema som inbegriper townspeople som har olika funktionshinder en person som använder en rullstol, en annan som använder en sockerrör och en person signering.

Tri County Independent Living bestämde sig för att hålla en tävling i år, så ideell organisation kunde ha ett hälsningskort som återspeglade sitt uppdrag att inkludera personer med funktionshinder och att stödja, uppmuntra, erkänna och publicera lokala konstnärer som har funktionshinder.

var stolta över resultaten och det var mycket svårt att välja, men vi gick med den bild som mest exemplifierade vårt uppdrag att förespråka integration och full tillgång till personer med funktionshinder, säger Tri County: s verkställande direktör Donalyn Sjostrand.

Inlägg bedömdes av all personal vid Tri County Independent Living, med kriterierna som mest representativa för organisationsuppdraget och funktionshinder, icke-sekterisk bild och meddelande, semesteranda och övergripande attraktivitet hos designen.

Konstnärer som deltog tar sin konst mycket seriöst och det var underbart att vara med och erkänna sin konst och deras förmågor, sa Sjostrand.

Tri County använder Kordes vinnande design som omslaget till sitt 2016-hälsningskort, som skickas till kunder, medlemmar i samhället och samhällspartners.

året sökte vi på ett hälsningskort som innehöll funktionshinder och / eller bilder och vi hittade nästan ingen, så vi fick den här tanken, sa Sjostrand. tänker nu på att publicera korten till salu för att göra dessa underbara bilder tillgängliga för andra som också vill ha inkluderande hälsningskort. Vi är så imponerade av kvaliteten på det konstverk som fick oss att tänka att vi kan göra mer än bara vårt hälsningskort i ett år med det. heder och ett pris på $ 75 gick till Angela Davenport för sin katt i en semesterströmsdesign. Davenport säger att konst och skrivande har varit hennes passion sedan hon var ett barn.