County paret går ut med julljus

County paret går ut med julljus

Doug Ruel gör sitt bästa för att lysa upp julperioden i Leduc.

Ruel och hans fru Yvonne har återvänt sin yta till ett julafton igen i år, med dussintals renar, änglar, Santas, snögubbar och mer spridda över deras gård. Ett liv som nativity scen och uppblåsbara julen figurer mängden veranda i deras hem och en jätte signwishes passersby en god jul.

Yvonne sa att Ruel börjar sätta sina figurer tillsammans före Halloween och spenderar sedan i november ihop alla bitar och lägger ledningarna för att ha allt klart före 1 december.

Ruel sa att han försöker ha en eller två nya bitar varje år, bara för att hålla sakerna färskt.

I år lade han till omkring 16 000 kronor av nya bitar, inklusive glatt jultecknet på huset och en uppsättning tända hjort som verkar springa.

I år lade Ruel också upp skyltar som ledde passersby till hans gård, så folk vet att de är välkomna att komma in och se hans bildskärm.

Allt sagt, Ruel-siffror, han har ca 25 000 kronor värde dekorationer på platsen.

Han tillade att han använder ungefär 1 000 dollar för att driva alla lampor från 1 december till 4 januari. För att minska den mängd el som han använder har Ruel börjat byta ut glödlampor med LED-lampor.

Han sa att LED-lampor använder cirka en tiondel av kraften och håller mycket längre än traditionella glödlampor.

Ruel uppskattar att de har så många som 15 till 20 besökare några dagar.

På juldagen förra året sa han att de hade omkring 50 personer.

‘Jag tycker om det och folk tycker om att komma och se det,’ sa han, ‘särskilt barnen.’

Han sa att en mamma sa till honom hur hennes dotter vaknade när de kom till hans gård och trodde att hon var i ‘Santa Claus land’.

Tillsammans med sin bildskärm ger Ruel ljus till semestern genom att placera insamlingsboxar i hans gård där människor kan lämna pengar och mat till den lokala matbanken.

Förra året samlade han omkring 700 pounds mat och cirka 700 dollar.

Ruel och hans fru var också stolta över att få lilla anteckningar i donationslådan från personer som tyckte om displayen och vill att Ruels fortsätter att tända upp sin gård varje år.

Ruel sade att han hoppas att några av hans grannar kommer att delta i ansträngningarna och hjälpa till att göra sin väg till en riktig Country Candy Cane Lane.

Head söder om Leduc på Grant MacEwan Boulevard ca fyra kilometer, sedan västerut på Township Road 492 cirka sex kilometer för att ta in denna fantastiska visning av ljus och musik.