County växlar upp för sex Memorial Day parader

County växlar upp för sex Memorial Day parader

ADDISON COUNTY och BRANDON Precis som Memorial Day weekend signalerar början på sommaren markerar det också en tid för parader. Addison County invånare kommer att ha gott om alternativ om de vill titta på eller delta i en parade. Marchers, floats och politiker ses i sex lokala arenor den kommande söndagen och måndagen. 45 minuters parade kommer att innehålla lokala Shriners, Catamount Pipe Band, fyra amerikanska legion färgvakter och Fair Haven Union High School band.

Rose Christian Perry, en livslång orwell bosatt, kommer att tjäna som stor marskalk i stadens 36: a årliga parad. Perry tjänstgjorde på Ladies Auxiliary i Orwell och var en stadga medlem av Orwell First Response, som började 1973.

Paraden kommer att starta på North Orwell Road och köra österut på Main Street innan du går på Church Street, cirklar Roberts Avenue och böjer tillbaka till huvudet västerut på Main Street. Marchers kommer att avslutas med en ceremoni på staden grönt som kommer att innehålla en pistol salute, presentationen av blommor vid veteranernas minnesmärke på staden grön, och Mount Independence Fife och Drum Corps.

Måndag är det naturligtvis den stora dagen för parader. vid Middlebury College Center for the Arts och följer den traditionella vägen ner Main Street och runt byn grön till soldaternas ‘monument på toppen av Merchants Row. G. Kenneth Perine, president för Middlebury National Bank, kommer att skjuta upp en ceremoni där kommer att innehålla en läsning av Aiden Kirby av Lincolns Gettysburg Address, en läsning av Anders Bright av ‘In Flanders Field.’ Kirby och Bright är sjätte graders på Bridport Central School.

Båda Gov. Sen. Bernie Sanders förväntas marschera i både Middlebury och Vergennes parader. Det är planerat att vinda sig ner på väg 7 till Brandon Towns gröna och inbördeskrigsmonument för en minnesceremoni som hedrar bidrag från dem i militären. Paraden kommer att börja på stadskonsulentens kontor och processera till stadskyrkogården, med musik från studenter från Rochester High School. Börjar vid Bristol American Legion Post 19. Paraden fortsätter ner West Street till byn grön där parad Gästerna kommer att sammankalla på stadens nya veterans minnesmärke, som avslutades förra året.

En talare från Vermont National Guard kommer att leverera Memorial Day adressen, och sedan håller Legion ett öppet hus och lunch på Post 19. i Vergennes. ‘Det börjar’, förklarade Memorial Day Committee-ordföranden Henry Broughton ‘med en två mil lång parade som inkluderar färgvakter, veteraner’ -grupper, pojkscouts, flickaskyttar, massor av färgglada flottor, antikbilar, paradehästar, brandbilar, större Burlington Cellarsavers, 12 marchband, barn på cyklar och mycket, mycket mer. ‘

Ann Sullivan kommer att meddela de deltagande grupperna på det offentliga adresssystemet när de parade ner Main Street.

Paige Fournier, dotter till Mr. och Mrs Lance Fournier från Ferrisburgh, kommer att recitera ‘In Flanders Field’ och Jared North, son till Mr. och Mrs. Robert North, även av Ferrisburgh, kommer att följa med ‘The Gettysburg Address.’

Native Vermonter J. Michael McGrath, för närvarande av Neptune Beach, Fla., Kommer att ge minnesdagen adressen. McGrath är en pensionär marin officer med över 30 års tjänst och är för närvarande National President of the Navy League i USA. Han kommer att introduceras av pensionär marin kapten John Mitchell, en resident i Ferrisburgh och tjänsteman för legion post 14.

Vid avslutningen av adressen kommer Vermont National Guard att göra en 21 gun salute för att hedra den fallna tjänsten män och kvinnor för vilka Memorial Day finns. Buglers Melvin och Aaron Hawley kommer att låta ‘kranar’ före benediction av Rev. Gary Lewis, pastor i Vergennes Congregational Church.