Hur började det

Hur började det

åtminstone fredagen blir en tid för pranks bättre eller värre. Men varför är ett mysterium. Även om många helgdagar har grumligt ursprung är historien om April Fools Day särskilt suddig, eftersom det finns flera konkurrerande krav på uppfinningen. Vissa ser semesterkällorna i en storybook, medan andra anser att det är en utveckling av den allmänna glädjen av våren.

Ett möjligt prejudikat är på den grekiska romerska festivalen som heter Hilaria, som firades den 25 mars. Festivalen hedrade Cybele, en gammal grekisk gudsmor, och festerna omfattade parader, masquerader och skämt för att fira den första dagen efter vernal equinox.

vernal equinox ansågs som början av året i den juliska kalendern, noterar Simon J. Bronner, en professor i amerikanska studier och folklore på Penn State.

Under 1600-talet bytte den kristna världen från den juliska kalendern, som introducerades av Julius Caesar, till Viktminskning Tabletter den gregorianska kalendern som heter Paus Gregory XIII. Förändringen flyttade nyåret fram till Gå Ner I Vikt På En Vecka 1 januari. Vissa historiker hittar ett annat ursprung för April Fools i den växeln, eftersom de som fortfarande använder Julian-kalendern lurades av det nya datumet. Samtidigt insisterar andra på att traditionen för ett april-nyårsfira helt enkelt utvecklats till en jokulär tid, vilket är hur pranks började.

Få din historikfixning på ett ställe: anmäla dig till det veckovisa TIME History-nyhetsbrevet

En annan ursprungshistoria, som Bronner säger är mycket kontroversiell, är rotad i Geoffrey Chaucher 1392 boken Canterbury Tales.

kontroversen är över vad Chaucer verkligen skrev och om det kan finnas Gå Ner I Vikt Snabbt Piller en direktlänk till April Fools Day, förklarar han. Linjen ifråga är mars, som ansågs vara ett skämt för att det inte finns några 32 mars, men det finns några medievalister som hävdar att det var ett felavtryck.

En idé om semestern som egentligen inte är en möjlighet är att den är universell. Medan olika kulturer runt om i världen har fester runt samma tid, som den hinduiska semestern Holi och den judiska semestern Purim, är den prankcentriska naturen April Fools Day särskilt för Europa och Nordamerika, säger Bronner.