Hur bestämmer du mottagarna

Hur bestämmer du mottagarna

När jag går ut för några dagar lämnar jag dig med några Yuletide-semesterrelaterade frågor.

Vi har haft en livlig diskussion här på stationen: Skulle utbytet av Yuletide-semesterkort dö med de digitaliserade, tekniskt kunniga yngre generationerna eller gör gammaldags kort behåller en viss nostalgisk överklagande?

Jag diskuterade detta med en 25 årig kollega på vårt kontor, som har skickat ut ett enda julkort (ej heller uppenbarligen fått en). Något förvånad, jag tittade upp olika artiklar på Internet. Verkar hälsningskortbranschen har haft sin egen blandning av analoga och digitala överklaganden och åtminstone en betydande del unga vuxna ser utbytet av kort som en djup personlig strävan. Hur många andra gånger använder du handskrift för att kommunicera med vänner? Ändå föredrar några Millennials och andra fortfarande att skicka ut Yuletide-e-postblaster.

Så byter du så många kort som du en gång gjorde? Skrivar du personliga meddelanden i varje enskilt kort skriv bara korten; eller bifoga ett årligt familje ‘nyhetsbrev’? Gå du ut på din väg till köpspecifika kort för dina nära och kära? Skicka du ut både något religiösa och mer sekulära kort, beroende på din uppfattning om mottagaren? Gör du detsamma när du köper semesterfrimærker: De traditionella Nativity-frimärkena för traditionalister; och mer generiska sekulära frimärken för alla andra? Eller räknar du med att få människor Gå Ner I Vikt Snabbt Piller stämplar frimärkena, så du använder bara vilka frimärken du har till hands? Användar någon jultätningar längre? Har du någonsin en utbyte av kort? Eller brukar du svara på någons kort och sedan sätta den namnadressen på din lista för följande år? Om du skickar ett kort till en person för första gången, skulle du skicka ett annat kort följande år som personen Gå Ner I Vikt På En Vecka aldrig svarade? Skickar du kort till medarbetare?

Som för mig:

(1). Jag har skickat ut Yuletide-kort sedan college.

(2). Jag ser sådana kort främst som ett fordon för att ‘hålla koll på’ med borttagna klasskamrater och vänner, även i den här e-posttiden, Facebook och andra sociala medier.

(3). Jag brukar skriva ut ganska långa personliga anteckningar i varje kort. Det är en ganska tidskrävande process, på grund av min penmanship. Om du någonsin sett min utskrift.

(4). Jag köper i allmänhet minst två sorters kort med ett mer religiöst tema; en mer sekulär. Samma för valet av Yuletide-frimärken.

(5). Ibland skickar jag ut ett kort för första gången, särskilt till en klasskamrat som jag träffade vid ett möte, till en ny bekant eller till någon som gjorde ett starkt intryck det året. (6). Jag är inte stor fan av kort där familjen fotoet är på framsidan av kortet. (Alltid politiker gör det nästan alltid!) Men jag försöker att inte döma.

(7). Jag kunde aldrig skicka ut ett nyhetsbrev från familjen. Men Idoread de jag får med intresse. Det verkar alltid vara en känslig balans mellan ett nyhetsbrev som kommer ut som braggadocious, och brevet som håller på många av livets kampar!

En annan Yuletide-lista med frågor som rör användningen av levande vs artificiella träd:

Jag har en teori: Om du sätter upp ett konstgjort eller levande träd eller inte, har det mycket att göra med hur du växte upp och kanske ledigt utrymme i ditt hem eller lägenhet. Är det så i ditt fall?

Jag växte upp, jag upplevde bara konstgjorda träd, speciellt ett vitt flockat julgran med ornament. Årtionden senare utnyttjar Viktminskning Tabletter vår familj fortfarande ett konstgjort träd, även om det inte är vitt flockat. Den enda andra stora skillnaden: Många fler olika smycken. Jag glädjer mig att köpa en prydnad från var som helst vi besöker! Sanningen har jag aldrig övervägt att köpa ett levande träd. Kanske, för att vara en nyhets kille, förstod alla nyheterna om bränder som utlöstes av levande träd bara mitt val. Sedan jul / Epiphany liturgiska årstid sträcker sig fram till januari (i kontrast till sekulärt samhälle, inklusive kommersiella radiostationer som spelar julmusik), kan du njuta av ett konstgjort träd i januari utan att behöva oroa dig för att det torkar ut och blir brandfara. Vad sägs om dig?