Hur bli av med insektsbett

Hur bli av med insektsbett

Vi pratade med media GP Dr Sarah Jarvis om de saker vi kan göra för att bäst skydda oss varhelst vi är i sommar. Låter ganska äckligt när du tänker på det.

‘Du’ reagerar inte på biten. Men när de biter på dig, injicerar de en liten liten bit av saliv. Spyttet stoppar blodkoaguleringen så att de kan ta vad de vill ha från dig. Men det kan också bero Gå Ner ett Kilo I Veckan på hur länge insekten faktiskt biter dig för att avgöra om du kommer att reagera på det eller inte. Om det finns mer saliv i ditt system, finns det en större chans till ett immunsvar.

‘Såvitt jag är medveten om det finns inga bevis det är relaterat till blodtyp. Även om vissa människor har förhöjda immunsvar och dessa människor kan vara mer benägna till andra allergiska reaktioner ‘, avslöjar Dr Jarvis. De flesta bitande insekterna är ute på kvällen, så det här är när du behöver mest vaksamma. Om du är Särskilt benägen eller resande någonstans varm, se till att dina armar och ben är täckta under kvällen och du använder myggnät när du sover.

Det olyckliga undantaget är dock Aedes myggan som överför Zika-viruset.

‘Aedes moquitoes tenderar att vara speciellt under dagen vilket gör det mycket farligare. Så om du är i det relevanta området behöver du inte bara täcka med vävda kläder under dagen, du måste använda en mygga Spraya på dagtid också. ‘

4. ‘Naturliga’ insektskyddsämnen kommer inte att skära det. Folk är förståeligt nervösa för hårda kemikalier i produkter och kan välja naturliga ljudalternativ som formuleringar som Viktminskning Tabletter innehåller eteriska oljor, men Dr Jarvis försäkrar att du kan slösa bort dina pengar.

‘Det är ingen tvekan om att DEET som innehåller repellenter (som Jungle Formula) Gå Ner I Vikt På En Vecka är mer effektiva i det hela taget i studier. Och säkert om du går på Zika-området, bör du skydda dig med minst 50% DEET-insektsspray.’

Dr Jarvis påpekar att det som någonsin är fråga om risk mot fördel. Och de flesta studier visar att DEET som innehåller insektsmedel är mycket låg risk för en stor fördel. Eftersom dessa insektsmedel är applicerade på huden är det osannolikt att skadlig mängd DEET kommer in i ditt system.

‘Ju mer du klia, ju mer histaminer du kommer att släppa och ju mer kliande bett kommer att få. Du får en riktig kliarritningscykel. Du behöver verkligen vara medveten om att du måste stå emot uppmaningen, säger dr Jarvis.

Använd istället antihistaminkräm till det drabbade området. Du kan också ta en antihistamintablett (men överstiger inte den rekommenderade dagliga dosen) .7 Vaka på tecken på infektion. Också din insektsbit har börjat läka, men några dagar senare kommer det att bli värre igen. Om det är varmt, rött och fyllt med pus, kan det betyda att din bit är smittade och du kan behöva antibiotika från din läkare. Om du är osäker, gå och se din läkare.

‘Vissa människor kommer att få en lokal reaktion, medan andra kommer att upptäcka att efter det börjar bli bättre blir det värre igen och det blir varmt, rött och arg. Om det händer behöver du att se din läkare, ‘berättar Dr. Jarvis.

Om du har svullnad eller klåda någon annanstans på din kropp efter att ha bett eller stuckit, eller om du är väsande eller har svårt att svälja, behöver du akut medicinsk behandling. Ring 999 för en ambulans.

Materialen på denna webbplats är inte på något sätt avsedda att ersätta professionell vård, rådgivning, diagnos eller behandling av en läkare. Webbplatsen har inga svar på alla problem. Svar på specifika problem kanske inte gäller för alla. Om du märker medicinska symtom eller känner dig sjuk, bör du kontakta din läkare för ytterligare information, se våra användarvillkor.

NetDoctor är en publikation av Hearst Magazines UK som är handelsnamn för The National Magazine Company Ltd, 72 Broadwick Street, London, W1F 9EP. Registrerad i England 112955. NetDoctor, en del av Hearst UK Wellbeing Network.