Hur den första Martin Luther King Day firades

Hur den första Martin Luther King Day firades

Måndag markerar Martin Luther King, Jr. Day, en semester som hade en stenig väg till etablering.

Trots att kungen mördades 1968 var lagstiftningen som utsåg den tredje måndagen i januari sin 15 januari födelsedag en juridisk helgdag för att hedra honom. Det gick inte att passera till år 1983. Vistelsen var 1986, då dagen föll den 20 jan.

Den måndagen höll Gå Ner I Vikt Snabbt Piller människor över hela landet marscher och kyrkliga tjänster för att fira kung arv, vilket framgår av denna rapport från 1986 års ABC News. I Kalifornien sprang ett frihetståg från San Jose till San Francisco för att hedra kung, medan tusentals marcherade i Birmingham, Ala.

Som TIME rapporterade i januari 1986 fungerade stearinlyset, konserter, läsningar, undervisningar och religiösa tjänster som hölls i hela landet för att återkalla en av de mest smärtsamma och dramatiska erorna i amerikansk historia.

är en ökad medvetenhet om honom som inte var närvarande före semestern, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller kung änka, Coretta Scott King, berättade TIME. reste till marsch i en parad tillsammans med medborgerliga ledare och kungsfamilj. Bush, vice vd vid den tiden, gick med i Coretta Scott King för att lägga en krans på kungens grav och till en ceremoni i Ebenezer Baptist Church, där kungen tjänade som co pastor tills hans död. Under ceremonin tilldelades Coretta Scott King Desmond Tutu med kungens fredspris för sitt arbete mot Apartheid.

Få din historikfixning på ett ställe: anmäla dig till det veckovisa TIME History-nyhetsbrevet

Och vägen till en nationell minnesmärke av Martin Luther King Jr. var ännu inte färdig: Vid den tiden som federal proposition trädde i kraft, noterade inte alla stater semestern. Husrepublikaner från Arizona, inklusive sen John McCain, hade till exempel röstat emot propositionen 1983 och staten röstade bara för att erkänna semestern år 1992. År 2000 blev South Carolina den sista staten för att underteckna Gå Ner ett Kilo I Veckan en proposition som erkände MLK Day som en betald semester.