Hur det började

Hur det började

Men vintersemestern har en lång historia förankrad i allt från tidiga kristna traditioner i Europa till amerikanska tidningar från 1800-talet. Här är allt du behöver veta om hur Groundhog Day började.

Tanken med Groundhog Day kommer från en gammal kristen firande som kallas Candlemas Day, som markerade mittpunkten mellan vintersolståndet och vårens Gå Ner I Vikt Snabbt Piller equinox, enligt National Centers for Environmental Information. På Candlemas Day skulle prästerska välsigna ljus som behövs för vintern och distribuera dem till folket, säger Punxsutawney Groundhog Club-webbplatsen. Otrohet hävdade Gå Ner ett Kilo I Veckan att om dagen var solig och tydlig kunde folk förvänta sig en lång, grov vinter, men om himlen var grumlig skulle varmt väder komma fram snart.

Tyskarna utvidgade sedan på denna tradition och introducerade igelkotten till mixen. De trodde, enligt Groundhogs dagwebbplats, att om solen kom fram och igelkotten såg sin skugga, skulle det finnas sex veckor dåligt väder eller en vinter. Groundhog Day i USA

Många av de tidiga bosättarna i Pennsylvania var tyska, och de förde denna tradition med dem och bytte igelkott för groundhog, vilket lättare kunde hittas i sitt nya hem, enligt Punxsutawney-webbplatsen.

Vad Groundhog Day är som idag

Sedan dess har traditionen vuxit i popularitet med många andra städer över hela Gå Ner I Vikt Snabbt Piller landet håller sina egna Groundhog Day fester. Men ingen är lika utarbetade som den som äger rum på Gobbler Knob i Punxsutawney, Pennsylvania varje feb. 2. I år kommer Punxsutawney Phil (eller snarare hans efterkommande 131: a förutsägelse).

Tusentals besökare dyker upp för evenemanget varje år, enligt den officiella hemsidan, och om du kan göra det personligen som Bill Murray i 1993-hitfilmen Groundhog Day, finns det en live-ström av förutsägelsen för allt för att Kolla på.