hur Diwali firas över hela världen

hur Diwali firas över hela världen

NY DELHI: Visste du att Diwali är en officiell semester i 10 olika länder, räknas inte Indien. Och visste du också att ljusfestivalen firas på ett stort sätt i minst 25 nationer med stora hinduer, buddhister, jain och sikhpopulationer.

Firandet av Deepavali av miljoner över hela världen förstås. Men för att förklara en helgdag för Diwali tar den till en helt ny nivå.

Nästan en tredjedel av Fijis befolkning är hinduer. Naturligtvis har Diwali framträdande i listan över nationella helgdagar. Historiker säger att festivalen ursprungligen firades av arbetare som migrerade från Indien under brittisk regering. extravaganza. Landet firar Diwali i mer än en vecka.

Hindus i Indonesien firar Galungan, en festival som liknar Diwali. Denna balinesiska festival handlar Gå Ner ett Kilo I Veckan om dharmaens seger över adharma, ungefär Gå Ner I Vikt Snabbt Piller som vår Deepavali. Hålls under en period av 10 dagar, det är en av landets viktiga festivaler.

En hinduistisk dominerad nation, Nepal firar ‘Tihar’ eller ‘Swanti’ den nepalesiska motsvarigheten till Diwali. Dess firande under en period av fem dagar, slutar med ‘Bhai Tika’ som liknar Indien av Indien ‘sBhai Dooj.

Firade främst av hinduiska malaysier, Diwali är en officiell gazetted semester. Festligheter och ritualer liknar den för Indien belysning diyas, klä upp, Lakshmi puja, etc.

En stor festival i Mauritius fejras Diwali av hinduerna under en period på fem dagar.

Som Indien firar Myanmar Diwali med diyas, god mat, nya kläder och traditionell dans.

Diwali är huvudsakligen observerad av hinduiska tamiler, en gazetted helgdag.

För Sri Lanka börjar Diwali med ett oljebad på morgonen, ha på sig nya kläder, utföra puja och besöka hinduiska tempel.

Hinduer utgör mer än 30% befolkning i Surinam, med invandrare från Uttar Pradesh och Bihar. Sarnami Hindustani (en dialekt av Avadhi och Bhojpuri) råkar vara ett av landets officiella språk. Diwali är en av de mest populära festivalerna.

10. Republiken Trinidad och Tobago

Diwali firas på ett stort sätt i Republiken Trinidad och Tobago och andra Karibiska öarna. Det är en festival av ljus, diyas och god mat som Gå Ner ett Kilo I Veckan börjar med Lakshmi Pooja.

Bortsett från det ovanstående, är Diwali också på ett stort sätt firade i Storbritannien, USA, Australien, Sindh-provinsen Pakistan, Bangladesh, Bhutan, Thailand, Malaysia, Nya Zeeland, Kenya, Tanzania, Sydafrika, Guyana, Nederländerna, Kanada och Irland.