Hur EA-spel drev mig till pirat Crysis

Hur EA-spel drev mig till pirat Crysis

I väntan på alla spel som skulle släppas runt semesterperioden sammanställer jag en dator bara för att spela dessa spel. Den är utrustad med all den senaste hardand-mjukvaran och med en stor bredbilds-TFT för att starta, är jag redo att låsa mig på mitt kontor i några dagar och spela tills mina fingrar eller mina ögonbollar börjar blöda. Liksom många andra höll jag min blick fast på frisättningsplanerna för kommande spel och skulle lägga in min online-order när de släpptes. Som sådan har jag nu alla senaste spel installerade men för ett och det är spelet jag ville spela för en stund nu: EAs Crysis.

Så varför har jag beställt och installerat Crysis just yet? Nåväl, tydligen är EA helt fint med mig att skapa ett onlinekonto på sin amerikanska webbshop, men när jag drar Viktminskning Tabletter ut mitt kreditkort eller skriver in mina PayPal-kontouppgifter, vägrar det för att låta mig ladda ner spelet. Av någon anledning förnekas jag åtkomst eftersom jag är fysiskt Gå Ner I Vikt Snabbt Piller belägen i Europa, så jag kan inte köpa från EA US webbbutik. Därför vidarebefordras jag till Gå Ner I Vikt På En Vecka EA: s europeiska webbutik där Crysis inte är men ändå tillgängliga för nedladdning till att börja med och för det andra stötte dom priset från 49,99 euro till 54,99 euro, det är nästan dubbelt så mycket som priset på nuvarande valutakurser.

Nu har jag inget emot att ge EA mina pengar, men betalar nästan dubbelt så mycket som amerikanska kunder betalar är lite mycket, och också något som gnuggar mig på fel sätt eftersom det bara är mot mina principer. När vi pratar om en digital kopia här, inte en kartonglåda med en DVD, så finns det ingen lokaliserad låda och ingen lokaliserad manuell, bara samma nedladdning som erbjuds via den amerikanska affären. Visst, de kan ha kastat i ett annat EULA för att följa EU-lagstiftningen, men det är det. Så jag sitter här tomhänt, med ett helt bra kreditkort och tillräckligt med pengar i mitt PayPal-saldo för att göra köpet, men EA kommer helt enkelt inte att låta mig.

Så trots det faktum att jag vanligtvis köper alla mina spel, som jag tycker att utvecklaren behöver belönas för sitt hårda arbete, kommer jag bara att ladda ner Crysis från ett P2P-nätverk. Här är en stor ‘FU’ till EA, om du inte vill ha mina pengar, men betala mig dubbelt eftersom jag inte är fysiskt belägen i USA, förtjänar du att vara piratkopierad. När du kommer till dina sinnen får jag mitt kreditkort så att jag kan belöna Crytek, utvecklaren, för deras hårda arbete. Inget annat online nedladdningssystem har denna begränsning, till exempel jag har just hämtat Orange Box of Play Bliss från Steam den andra dagen utan några problem. Så ett försiktighetssvar till alla utgivare som känner sig tvungna att riva sina kunder i olika geografiska områden: don, tänkas att folk enkelt kommer att ladda ner en piratkopia istället.