Hur får du din arbetsgivare till grönt lätt ledigt arbete

Hur får du din arbetsgivare till grönt lätt ledigt arbete

Arbetstagare har i allmänhet rätt till betald lagstadgad minsta semester, vilket är 5,6 veckor ‘årlig ledighet’, vilket motsvarar 28 dagar för personer som arbetar fem dagar i veckan. Deltidsarbetare har rätt till 28 dagar ‘semester minskat proportionellt beroende på Antal Viktminskning Tabletter dagar de arbetar varje vecka.

Rätten inkluderar bank- och helgdagar och det finns ingen specifik rätt till ledig tid på dessa dagar.

En arbetstagare måste meddela om de vill ta lagstadgad ledighet. Och meddelandet måste vara minst dubbelt så länge som den längd på semestern som de begär. Så om du planerar att ta tio dagar ‘semester, skulle du behöva ge åtminstone tjugo dagar’ varsel. Arbetsgivare kan dock vägra semesterförfrågan, förutsatt att de själv lämnar ett lämpligt meddelande. De måste ge åtminstone lika många kalenderdagar före avgången som antalet dagar som de vägrar.

Vanligtvis måste den minsta lagstadgade semestern användas i samma semesterår, men det finns några undantag. Semesterrätten anges i anställningsavtalet.

Under förutsättning att arbetsgivarna uppfyller de minsta lagstadgade semesterkraven, kan de bestämma sina egna semesterregler. Dessa regler finns generellt i anställningsavtalet eller personalhandboken.

Vanligtvis måste personalen få förhandsgodkännande från sin chef för alla semesterförfrågningar, och cheferna har rätt att sätta ner anställdas önskemål.

När det gäller semesterförfrågningar finns inga specifika lagstadgade krav på hur arbetsgivare bör prioritera dem. Många företag har dock en policy eller oskrivet lämnar etikett, och förfrågningar hanteras ofta på ‘först till kvarn’.

Även om du gör det ända till kön, kan du kanske inte ta så många dagar som du vill. För att minimera störningar kan personalen begränsas på antalet på varandra följande dagar av årlig ledighet.

Å andra sidan tenderar anställda att uppmuntras att ta hela sin semester och kan uteslutas från att överföra ledighet till nästa Gå Ner I Vikt Snabbt Piller semesterår.

MattGingellis är en specialiserad arbetsjurist och juridisk kommentator. Han rådgivar företag och individer om alla arbetsrättsrelaterade frågor. Han skriver också artiklar, HRguides och employeeguides.

Klicka på ikonen Adblock / Adblock Plus, som är till höger om adressfältet.

På Adblock klicka ‘Don’ t springa på sidor på den Gå Ner ett Kilo I Veckan här domänen ‘.

Om du är privat webbläsning i Firefox kan ‘Spårningsskydd’ orsaka att meddelandet om obegränsning visas. Det kan tillfälligt avaktiveras genom att klicka på ikonen ‘skärm’ i adressfältet.