Hur Hallmark Channel hittade massiv framgång med Holiday Spirit

Hur Hallmark Channel hittade massiv framgång med Holiday Spirit

Det börjar se mycket som jul Hallmark Channel, ändå.

Nätverket sparkar av ‘Nedräkning till jul’, sin årliga dygnet runt semesterprogrammering händelse, ikväll med premiären Marry Me at Christmas, den första av 21 nya originalfilmer som ska debutera under 2017s festliga linje. När det kommer till semesterprogrammering, ger Hallmark och tar emot, eftersom det ger sin traditionälskande publik ett oändligt utbud av julklapp att njuta av från Halloween till nyårsafton medan de konsekvent bryter sina egna betygsskivor i processen. Länkar till deras säsongsprogrammering gjorde Hallmark Channel det högst rankade kabelnätet bland kvinnor i åldrarna 25 till 54 (aka den demo varje annonsör vill se under deras träd) under fjärde kvartalet 2016.

Hallmark Channel s mål med ‘Countdown to Christmas’, som lanserades 2011 efter att ha lämnat sin första ursprungliga semesterfilm 2000, var ‘att skapa en destination och förstå denna aptit’ för säsongspriset, säger Bill Abbott, VD för Hallmark Channel. , och noterar att kanalen Viktminskning Tabletter fungerar som ett ‘säkert utrymme, ett må bra utrymme’ på en marknad som har gått ‘förbi punkten’.

Michelle Vicary, vice vd för programmering, sade helt enkelt: ‘Vi äger jul och vi kommer att göra det på ett större sätt och bättre sätt och verkligen tala med säsongens åsikt att jag inte tror någon av våra konkurrenter gör. ‘

Och äger det de verkar. 2016-serien ‘Countdown to Christmas’ nådde 70,2 miljoner tittare, enligt Hallmark, vilket är en ökning med 22 procent från 2015, ett dåligt rekordår. Och om du är en faktor i Hallmark Movies Mysteries ” The Most Wonderful Movies of Christmas, ‘tittar du på 110 miljoner totalt tittare mellan de två kanalerna.

Cue ännu mer (ofta falsk) snö, ett till synes oändligt utbud av blinkande ljus och goda gammaldags kärlekshistorier, där hållande händer är ett OMG-ögonblick och par ofta kysser inte till den sista scenen i en två timmars film.

Med tanke på överklagandet av deras filmer ‘Chaste approach to romance (utan några tips på kön bortsett från det enstaka barnet med en förälder trope), Abbott krediteras tittarna’ längtan efter ‘oskuld längtar efter det på många sätt.’

De gammaldags kärlekshistorierna om stjärnkorsade par som de svungar över och de småstadstraditioner som samhällen i sina filmer visar ‘ett beteende som resonerar i en tid där underhållning och verklighet är mycket hårdare’ fortsatte Abbott.

‘Det är allt jag bara tittar på,’ Becky Gay, en vistelse hos mormor från Aten, Georgia, sa om hennes engagemang för Hallmark Channel. ‘Det är rent och jag tycker inte om att cussing filmer.’

För Vicary framhäver hon några faktorer för att förklara Hallmarks framgång under semestern, från och med själva varumärket. Grundades 1910 har det amerikanska varumärket varit ‘ett festmål’ i över 100 år med fokus på ‘emotionella kopplingar’. Blanda det med förväntan inför semesterperioden och du har ett enkelt men starkt recept på framgång.

Medan The Walking Dead och Game of Thrones dödar tecken snabbare än du kan säga ‘Bah humbug’, och tonåren på Riverdale stöter upp bilfönster med tabu sexscener, är den största orsaken till bekymmer på Hallmark Går Man Ner I Vikt ofta om julen eller inte parade kommer att gå av utan en hitch. Vad filmerna ibland kan sakna i stakes som de gör upp för i känslor.

‘Det är ett beteende som resonerar i en tid där underhållning och verklighet är mycket hårdare,’ sa Abbott. Vem skulle inte vilja dra sig tillbaka till den idylliska flykten som Hallmark gav i två timmar?

‘Jag tittar på semesterfilmer året runt. När jag slår på Hallmark Channel och tittar på filmerna vet jag att jag kan fly från resten av världen,’ Kris Bruns, 50, en detaljförsäljningsförening, en Stampin Up Up demonstratör och en ung levande oljedistributör från Minnesota, sade. ‘Det finns ingen politik, det finns inget brott, inget hat, inget krig.’

Leslie, som är 45 år och bor i Wisconsin, lyfte också fram familjens vänlighet för kanalens erbjudanden. ‘Det finns ingen skam eller några sexuella handlingar i någon film jag någonsin har sett’, sa hon. ‘Det skiljer sig från alla andra nätverk; Det finns inget våld, ingen profanitet och inget behov av sexuellt beteende med undantag för ett par sitcoms som inte är Hallmark-produktioner och är på sen natt. ‘

Men det handlar inte bara om de familjevänliga filmer de gör, eftersom Abbott betonade vikten av att spendera sin licensbudget klokt, betala mer för att använda musik och grafik för att höja den övergripande upplevelsen. Tänk på den bögen som är den perfekta efterbehandlingen på en Går Man Ner I Vikt redan imponerande present.

‘Det börjar se mycket som jul’ är en ‘viktig’ årlig favorit som gör sin debut varje november för att den ‘bygger förväntan’ under interstitials. Nätverket har nyligen också en relation med Trans Siberian Orchestra, en ‘tankeväckande’ tillägg, och det är självklart Mariah Careys s ‘Allt jag vill ha för jul’, som Abbott sa att de ‘använder för mycket av vad vi gör’.

Enkelt uttryckt, Hallmark skapar den mysigaste atmosfären för att locka tittare, där även interstitialerna orsakar ett fall av de varma och fuzziesna och kan övertyga en tittare för att hålla fast fortändningen genom en kommersiell paus.

‘Internt var det naturligt för oss att skapa denna andas av semesterperioden i varje grafik och varje behandling och varje promo och varje interstitial och varje film och traditionerna i säsongen’, sade Vicary. ‘Det handlar verkligen om att skapa en hel upplevelse. När [tittare] kommer till Hallmark kommer det inte bara att se en show, men det kommer till en upplevelse.

‘Det lägger bara till den extra känslomässiga kopplingen som säger’ Jag hör dig och jag vet hur du känner och jag vill att du ska spendera tid med oss ​​som ett nätverk ‘, fortsatte hon.

Och det fungerar, som Bruns, som äger omkring 60 av Hallmark Christmas-filmerna på DVD, sa: ‘En av de saker jag älskar mest om Hallmark-filmerna är att de alltid lämnar dig som vill ha mer.’

Medan de flesta nätverk levererar en eller två originella temanhändelser (i december sätter Fox på sig en Christmas Story Live!, Medan NBC har samarbetat med Blake Shelton och Kelly Clarkson för tidigare semesterns specialerbjudanden för att markera några) äger Hallmark säsongen .

‘Countdown to Christmas’ började 2011, nätverket började verkligen luta sig in i julen i 2013, då det sände 12 ursprungliga filmer, en på lördag och en på söndag i sex veckor. År 2016 flyttade 21 originalfilmer, och i 2017 kommer 33 original att flyga mellan Hallmark Channel och Hallmark Movies Mysteries Channel.

För Abbott handlar det om att ‘skapa en destination och förstå denna aptit på julen’, med Vicary som förklarar att den utvidgade raden är på grund av att publiken ber om det, ‘noterar 2016’ Countdown to Christmas ” bortom sina förväntningar, liksom annonsintäkterna.

Men julen är inte den enda säsongsprogrammeringen. Nätverket upplever stor framgång med programhändelsen Fall Harvest, som slog in 2017-loppet förra helgen. Det högst rankade erbjudandet, All My Heart: Inn Love, med huvudrollen Lacey Chabert, nådde 3,9 miljoner unduplicated tittare.

För tre år sedan började pushen för mer året runt säsongsprogrammering, med ‘Fall Harvest’ verkligen ta av. Medan nätverket alltid centrerade programmeringen kring Alla hjärtans dag och mors dag, sa Abbott att de ville återskapa ‘detaljhandelns erfarenhet på Hallmark’, där det gick att gå in i affären vid hösten en annan upplevelse än på våren eller sommaren.

‘Betyg är genom taket’, sa Abbott om nätets senaste sexveckors programkörning, och förklarade att det är ‘mycket lättare att fånga’ kärnan i fallet i motsats till dess sunnier syskon. Förutom de starka betygen har den officiella webbplatsens digitala vyer tredubblats i höst, på grund av bildens säsong och känslan av känslor, enligt Abbott.

‘Fall har en bestämd tidsperiod för alla’, i motsats till våren, där vädret kan vara oförutsägbart, eller sommaren, en tid då människors aktiviteter och tid varierar, Abbott teoretiseras.

Hallmark utmanar sitt team att skapa årslång programmering för att locka sina tittare att hålla TV: n på Hallmark när de söndrar kalendersidorna, en välkommen tillförlitlighet i en osäker tid, både socialt och på tv. Vicary sa att de ‘luta’ sig till att ge en flykt eftersom tittarna ‘tackar’ dem för det.