Hur kan jag få ut av skulden

Hur kan jag få ut av skulden

Det låter lätt, men det kan vara den svåraste delen, säger Gail Cunningham, talesman för National Foundation of Credit Counseling. oroande antal människor kommer till vårt kontor med livsmedelspåsar fyllda med räkningar, tillägger hon. När får du din lönecheck, och hur mycket får du netto skatter och förmåner? När debiteras varje faktura varje månad, och vad är den typiska kostnaden? Hur mycket spenderar du på var och en av dina andra utgifter, och när?

motstå att göra detta, säger Cunningham. Tänk det Gå Ner ett Kilo I Veckan för att de är rädda för vad de hittar. Det finns inget som att se dina utgifter stirra tillbaka på dig. Det kan tvinga en beteendeförändring. 2) Följ 10 regeln

Om du vill skapa en skuldåterbetalningsplan som du kan följa måste du ange rimliga och hållbara mål. Curb istället för att minska dina utgifter, rådgör Kevin R. Weeks, ordförande för Association of Independent Consumer Credit Counseling Agents.

som en nyårsupplösning för att komma i form, är det väldigt svårt att gå kallt kalkon och säga att du gör allt detta, denna vecka eller idag, ‘Veckor säger. Bita av mer än de kan tugga, med goda avsikter.

Börja långsamt genom att följa Cunningham 10-regeln: du kan raka 10 dollar av engångsbrukskonto, du saknar aldrig det, känner aldrig det, känner dig aldrig berövad, du har ytterligare $ 100 i fickan, säger hon. pengar bidrar till stora pengar. 3) Tillbringa kontanter

Forskare har funnit att när människor handlar med kreditkort och presentkort är de mer benägna att göra impulsköp på lyxartiklar eftersom de tycker att de använder pengar. Om det låter som du, klippa upp plasten.

Och tvinga dig att känna smärtan i samband med att du spenderar riktiga pengar genom att gå på enbart enbart diet.

som bor på kontantbasis sparar vanligtvis 20% över sina tidigare utgifter, utan att känna sig berövad, säger Cunningham. för att använda pengar skapar en ökad känsla av medvetenhet. Du är mer kontemplativ, och du inser att du måste betala för saker med hårt tjänade pengar. Något klick i det gör att du Går Man Ner I Vikt kan må bättre om att inte köpa objektet.

Det finns två möjliga sätt att gå när det gäller att prioritera dina skulder: Du kan betala av din högsta räntesaldo först för att minska dina finansieringsavgifter mest eller du kan betala en liten skuld först för att bygga förtroende och fart.

För att bestämma vilken väg som är bäst, behöver du veta vad som driver dig, säger Weeks.

Oavsett hur du väljer att gå, rekommenderar Cunningham att börja med att betala av hela din semesterkostnadsskuld före utgången av första kvartalet 2015.

kommer att hålla dig från att dra den skulden tillsammans med dig hela vägen till 2015, säger Cunningham. var tillbaka till var du var skuldvis före semestern.

Oavsett vad, förvänta dig en rad små steg. kommer att ta tid, säger veckor. du vill förlora 50 pund, du borde fokusera på att förlora de första fem och sedan flytta dig framåt. Det är samma sak på den finansiella sidan. 5) minska dina priser

Don gör allt arbete själv. Få din långivare att minska dina räntor.

Ett sätt att göra det är en balansöverföring. Många kreditkort erbjuder erbjudanden på 0% intresse för ett år eller mer om du överför din skuld från ett gammalt kort och betala en liten avgift. Att förutsätta en 3% balansöverföringsavgift, en 12 månad 0% inträffa april, och skulden betalas ut inom året.

Du kan göra ännu bättre än det, om du använde pengar plocka till ett balansöverföringskort, Chase Slate, som för närvarande erbjuder en 0% APR i 15 månader, ingen balansöverföringsavgift under de första 60 dagarna och standard APR på 12,99% till 22.99% efter kampanjperioden.

Om du vunnit kunna betala din skuld under kampanjperioden kan det dock vara det bästa alternativet. Du vill bara flytta din skuld för att eventuellt fastna med en högre APR än den du redan har. Ett bättre val: Flytta din skuld till Lake Michigan Credit Union Prime Platinum Visa, som inte har någon balansöverföringsavgift och en pågående APR börjar med en extremt låg 6%.

Eller ring bara till din emittent och begära att din APR minskas.

6) Sluta låna så mycket pengar till IRS

Det genomsnittliga hushållet fick 3 034 återbetalningsbidrag förra året. Med andra ord, varje månad togs en extra $ 253 ut av din lönecheck och lånades till IRS-räntefria!

Visst, du får tillbaka det efter att du har lagt in dina skatter, men behöver du det nu?

don vill att någon ska få en inkomstskatt återbetalning $ 250 per månad kan göra en stor, livsförändrande skillnad, säger Cunningham.

Snarare än att betala ränta på din skuld varje månad medan regeringen får dina pengar, borde du skaffa pengar mot din balans. Med en skuld på $ 5 000 på 16%, och lägger till $ 250 per månad till en betalning på $ 200 per månad sparar du $ 675 i ränta och får din skuld betalt på drygt ett år mot två och en halv.

Du kan sätta dina pengar tillbaka i fickan genom att justera ditt kvarhållande på en W 4 skattesedel.

Självklart vill du inte skulda pengar vid skatt tid, så använd registret Gå Ner ett Kilo I Veckan medräkningsräknare för att räkna ut exakt hur många ersättningar du borde ta. Fyll i din nya W 4 med din personalavdelning och ge dig själv en höjning.

Om du kan sluta ta på skuld eller verkligen inte kan göra betalningar på vad du är skyldig, kan du behöva professionell hjälp. Kreditrådgivning kan vara särskilt användbart om du kämpar med studentlånsskuld eller medicinsk skuld, inte bara kreditkortsskuld.