Petco utökar hjälppoten till Chantilly hundräddningsskydd

Petco utökar hjälppoten till Chantilly hundräddningsskydd

För längstiden ville Lynette Loveridge inte ha en hund.

Hon motstod hennes fyra barns grunder för ett husdjur i åratal, med vetskap om att tillägg av ett djur till deras hushåll sannolikt bara skulle innebära mer arbete för henne.

Men när hennes 12-årige son kämpade med mobbning och ångest medan han var i sjätte klass började Loveridge se en fursk följeslagare som det bästa möjliga alternativet, även om utsikterna fortfarande inte var nödvändigtvis tilltalande för henne.

‘Vi sökte efter rådgivning och försökte andra vägar, men jag fortsatte bara tänka att en hund verkligen skulle vara till hjälp,’ sa Loveridge. ‘Mina barn ville verkligen ha en, så det var det som fick oss att leta efter att främja.’

En vän som arbetar som veterinärtekniker introducerade Loveridge till en Forever Home Rescue Foundation, en djurräddningstjänst i Chantilly som specialiserat sig på att hitta foster och adoptivhem för hundar.

Loveridge och hennes familj stannade av några av de adoptionshändelser som A Forever Home regelbundet värdar på den lokala Petco, och de till och med gjorde en del hundar som satt och fostrade en hund över sommaren.

Det var inte förrän de såg Zero, en 6 månader gammal valp som förlorade ett ben efter att ha träffats av en bil, att de kände sig redo att permanent ta med en hund i sitt hus och officiellt anta honom från ett fosterhem genom A Forever Home i september .

Djurets effekt på familjen, särskilt Loveridges son Carson, svika inte. Nu i sjunde klassen har Carson inte lider av några av de problem som han upplevde förra året.

Loveridge var så imponerad av Zeros terapeutiska effekt på hennes son att även om hunden bara bodde i hennes hus i några veckor, bestämde hon sig för att lämna in sin familjs berättelse i Petco Foundations årliga Holiday Wishes-kampanj.

Som en välgörenhetsarm för den nationella sällskapsdrivaren lanserade Petco Foundation sin första Holiday Wishes-kampanj för fem år sedan som ett led i ett försök att stödja djurskyddsorganisationer genom att bevilja bidrag baserat på nomineringar från personer som har antagit djur från dessa organisationer.

Petco Foundation ger ut $ 765,000 i bidrag för sin 2017 Holiday Wishes-kampanj, inklusive ett stort pris på $ 100,000 för den vinnande organisationen och ett $ 1,000 Petco presentkort för adopteraren.

Under årets nomineringsperiod, som varade från mitten av augusti till slutet av september, fick Petco-fonden 3 400 poster från hela landet. En panel av domare dämpade sedan den poolen till 52 vinnare, enligt Lisa Lane, grunden s pressrelationer och kommunikationschef.

Loveridges berättelse om Zero framträdde som en av de vinnarna, och fick ett bidrag på $ 10.000 för A Forever Home som Petco Foundation-ledare presenterade för familjen och organisationen på Petco-butiken i Fairfax den 29 november.

Enligt Lane är Loveridges historia om att anta en hund för att hjälpa hennes barn inte unik, men omfattningen av den inverkan som Zero hade på Carsons vardagsliv skildrade det från tävlingen.

‘Den här stod verkligen ut för oss på grund av hur mycket Zero kunde ändra sin sons liv’, säger Lane. Ett Forever Home har arbetat med Petco sedan det införlivades i september 2002. Tillsammans med värdevenemangshändelser, Återförsäljare donerar ofta lådor och andra förnödenheter till skydd under nödsituationer, Gå Ner I Vikt Snabbt som orkanerna som nyligen pummeled söderut.

Stinson var bland skyddspersonalen och volontärerna som reser ner till Gulf Coast i september efter orkanen Harvey rev genom Texas och Louisiana. Ett evigt hem räddade 31 hundar från den orkanen och förde dem tillbaka till norra Virginia.

En Forever Home plockade också upp 14 hundar på samma resa från en skyddspartner i South Carolina som inte kunde rymma alla djur som den hade tagit in från Florida när den staten påverkades av orkanen Irma.

Även under normala omständigheter spenderar bostaden cirka 30 000 dollar varje månad på veterinärräkningar, men de orkaner som Gå Ner I Vikt Snabbt Piller nyligen har resulterat resulterade i upp till 50 000 dollar i medicinska kostnader bara i oktober.

Med en volontärlista på 2 100 personer, inklusive cirka 900 fosterhem, har A Forever Home tagits om av lokalbefolkningen, men det kan få mer pengar om Loveridges historia vinner folkets valdel av Holiday Wishes-kampanjen.

Folkets valkonkurrens löper till och med 20 dec, och allmänheten kan rösta för sin favorithistoria av de 52 bidragsmottagarna genom att gå till Petco Foundations hemsida eller Facebook-sida.

Stiftelsen kommer att ge upp till $ 25.000 till vinnaren av Holiday Wishes folks valkonkurrens.

Loveridge, för en, fortsätter att ha sitt fulla stöd bakom A Forever Home, säger att skyddet var bra att arbeta med när hennes familj såg på att främja hundar och anta Zero.

‘Det är en dyr sak som de gör, men självklart är det bara för att rädda hundarnas liv’, säger Loveridge. ‘De behöver så mycket pengar som de kan få, det är jag säkert. ‘

ArticlesParking är sådan söt sorg: Red Velvet Cupcakery lämnar Reston Town Center över betald parkering issueFairfax HS-student arresterad för skolan hot, innehav av barnpornografiFairfax man 18, belastad med mordFormer Annandale High School basket spelare hittar framgång i IraqSix lokala medeltida krigare huvudet till nationella mästerskap Lokala samfundskollegier stiger upp för ekonomiskt utmanade studenterGMU-student har arbetat vid Springfields pensionärsgemenskap sedan high schoolThe one day getawayCounty släpper Går Man Ner I Vikt ut resultaten av brand och räddningsdept. sexuella trakasserier på arbetsplatsen på arbetsplatsen föreslår 2,5 procent fastighetsskattökning