Petham House och dess egendom är till salu för

Petham House och dess egendom är till salu för

Ett ståtligt hem fördjupat historia har blivit utsläppt på marknaden för miljoner.

Petham House, klass II, som levereras med 50 hektar mark, ägdes en gång av smuggler- och egendomstjänsteman William Baldock betraktad som en av Georgiens mest rika män i Georgien.

Gästerna har ett gym, spelrum, fem sovrum och muromgärdad trädgård, lyxfastigheten utanför Waltham Road, Petham, är täckt med periodlistningar och ligger på hög mark med utsikt över den rullande landsbygden.

Petham House är på marknaden för 4m. Bild: Strutt Parker

Herr Baldock, som hävdade att äga det största privata huset i länet, byggde fortfarande det ursprungliga hemmet Går Man Ner I Vikt före hans död 1812.

Fastigheten som trodde att ha varit värd om under 1800-talet överlämnades sedan till sin brorson och framtida High Sheriff of Kent, William Henry Baldock.

Efter hans konkurs och efterföljande död beställde egendomen nästa ägare Gå Ner I Vikt Snabbt Thomas Henry Går Man Ner I Vikt Mackay ett nytt italienskt villahus som skulle byggas i stället för det oavslutade originalet.

Vardagsrummet på Petham House. Bild: Strutt Parker

I flera generationer var det kvar i Mackay-familjen innan nya ägare, Grahams, tog över på 1980-talet och lämnade för 12 år sedan.

Det är nu tillbaka på marknaden efter att de senaste ägarna bestämde sig för att flytta närmare sin familj.

Huset har fem sovrum. Bild: Strutt Parker

Petham bosatt och tidigare Canterbury MP Sir Julian Brazier säger att prislistan för det statliga hemmet, som marknadsförs av Strutt Parker, inte kommer som en chock för honom.