Pfeiffer Canyon Bridge är nästan redo för öppningsdagen

Pfeiffer Canyon Bridge är nästan redo för öppningsdagen

Den gamla Pfeiffer Canyon Bridge misslyckades i februari efter att en jordskred tryckte ut en av dess stödkolumner. Highway 1 på platsen har stängts i ca åtta månader, vilket skapar svårigheter för invånare och företag söder om stängningen.

Projektet har varit på ett skyndat schema och Caltrans öppnar bron bara en månad senare än vad den ursprungligen hoppades på.

Broen är en enda span stålbro och Går Man Ner I Vikt 900 ton stål användes i konstruktionen. Att bygga bron krävde besättningar för att dra stålet över Pfeiffer Canyon, något som aldrig tidigare har gjorts i Kalifornien.

När stålet för bron var på plats tillsattes betongdäck. Den här veckan lägger besättningen Går Man Ner I Vikt i skyddsskenor, gör grooving och lägger till slutbehandlingar, som kommer att ha 2017 pressat in i betongen.

På fredag ​​kommer ledare i Monterey Går Man Ner I Vikt County, inklusive tillsynsgivare Mary Adams och Big Sur Chamber Director, Kirk Gafil, att gå med i Caltrans-ledare och presidenten för Golden State Bridge för ett bandskärning.