Philadelphia skolor lägger till två muslimska helgdagar

Philadelphia skolor lägger till två muslimska helgdagar

Eid al Fitr firas efter den heliga månaden Ramadan och Eid al Adha, vilket innebär att Abrahams vilja att offra sin son till Gud, i slutet av den årliga hajj pilgrimsfärden.

Eftersom islam följer en månskalender, ändras datumen för semestern, de två stora helgdagarna på den islamiska kalendern varje år. I skolåret 2016 faller de i mitten av september och slutet av juni.

En handfull mindre skoldistrikt runt om i landet har lagt till dagarna till sina akademiska kalendrar. New York förra året blev den första stora staden för att ta steget, som ses som signifikant med tanke på misstro Muslimer som möts där efter 11 september-terrorattackerna.

Kräver att Philadelphia, som beräknas ha 200 000 muslimer, antar att helgdagarna har ökat under det senaste året. I januari godkände kommunfullmäktige enhälligt en resolution införd av Councilman Curtis Jones Jr., som är muslim, som stöder förändringen.

Ibrahim Hooper, talesman för rådet om amerikanska islamiska förbindelser i Washington, kallade tisdagens meddelande betydande inte bara för att så få andra distrikt har antagit semestern men på grund av sin tidpunkt.

‘Dessa är som ljusstrålar i mörkret’, sade han och noterade en ökning av anti-muslimska känslor som delvis drevs av kommentarerna från presidentkandidaten Donald Trump.

Hooper kallade frågan en rättvisa för muslimska studenter, som ofta måste välja mellan att ha sina deltagande poster skadade eller saknar firandet av deras religiösa helgdagar.

När det gäller stadsanställda sa Hooper att förändringen skulle vara mindre logistisk men ändå symbolisk och skicka ‘budskapet att muslimer ingår och välkomnas’.

Kenney sade att att lägga till semestern till stadskalendern skulle kräva inköp från stadens kommunala fackföreningar. Task Force on Cultural Inclusion Gå Ner I Vikt Snabbt meddelade Gå Ner I Vikt Snabbt Piller att tisdag kommer att inkludera representanter från stadens arbets-, handels- och personalkontor samt avdelningar som skulle påverkas, som domstolssystemet.

Kenney sa att arbetsgruppen ‘s jobb’ först och främst ‘skulle vara att fokusera på semestern men att Går Man Ner I Vikt fokuset kunde breddas.

‘Vi måste ta hänsyn till hur samhället ibland ostraciserar och eliminerar folk från det vanliga på grund av främmande skäl,’ sade Kenney.

Hite sade att förändringen skulle infas i distriktet eftersom 2016 17 akademiska kalendern redan har slutförts. Under det året kan elever, anställda och lärare som vill ta lediga dagar göra det med ursäkta frånvaro.

Under de följande åren kommer semestern att behandlas som någon annan, sade Hite.

Eftersom semestern i 2017 18 skolåret faller under sommaren respektive på en lördag, kommer den första nya semestern som hela distriktet kommer att ha bort, sannolikt att vara Eid al Fitr den 14 juni 2018. Förändringen kan också påverka charter skolor , vilket Hite sa, följer vanligen distriktskalendern.

Philadelphia stadsarbetare har för närvarande 11 betalda helgdagar, två av dem religiösa: jul och godfredag. Skolområdet känner igen också Rosh Hashanah och Yom Kippur.