Philomath firar runt semestern i 10 år

Philomath firar runt semestern i 10 år

PHILOMATHOn en skarp kväll i tisdag, en bra folkmassa, många med små barn skämmer bort, samlades på gräsmattan i Benton County Historical Museum. Familjer samlades runt den jätte sequoia utifrån som timmen växte nära 7 för nedräkningen till belysningen av gemenskapens julgran.

Det är tioårsjubileet för evenemanget, som har blivit en årlig tradition för att välkomna den semestersäsongvision som firandet s grundare hade hoppats kunna se.

‘Det började en ny tradition för att vi alla ska komma ihop och komma ihåg vårt samhälle och vänner och familj’, sa Debbie Thorpe, som fungerade som Philomath Area Chamber of Commerce president i 2007 när den nya händelsen organiserades för första gången. ‘Det är fantastiskt att ha något att föra vårt samhälle tillsammans.’

Innan 2007 års träningsceremoni kunde Philomaths semesterträd hittas på Main och 19th streets. Men Oregon Department of Transportations highway-kopplingsprojekt, som innebar att Main Street utvidgades, ledde till att trädet togs bort. hade också inkräktat på angränsande strukturer med sitt massiva rotsystem.

‘Det var något som alla var så drabbade av,’ minns Thorpe. ‘När du kom över kullen, var vårt träd upplyst. Det gjorde alla i staden leende.’

Ungefär 90 år gammal och 105 meter hög, var trädets borttagning i mars 2007 ett sorgligt tillfälle för många lokalbefolkningen.

‘Vi’ är ledsna för att se det gå. Det har varit ett landmärke här som vi har tittat genom Kristuserna, sade lokalbefolkningen Fred Grediagin till Corvallis Gazette Gå Ner I Vikt På En Vecka Times som våren medan man ser lemmar falla till marken.

En grupp volontärer gick omedelbart ihop och höjde pengar till ett nytt gemenskaps julgran. Jeff Lamb var ordförande för en planeringskommitté som arbetade med projektet, vilket totalt sett ökade omkring 16 000 dollar.

Så småningom kommer ett avtal om ett levande träd att planteras på museets grunder materialiseras.

‘Alla bara snällt ville ha något, en positiv händelse att fokusera på efter tillväxtproblemen som Philomath hade gått igenom’, säger Chris Nusbaum, som fungerade som Philomaths borgmästare från 2003 08. ‘Jag tyckte om att kunna prata och ge en Julmeddelande vid den första. Det var bara en väldigt positiv sak för samhället att uppleva. ‘

Årets första år innehöll ett tillfälligt träd som gick in tack vare en donation Gå Ner I Vikt Snabbt och arrangemang från Bond och Bart Starker. En 30 fot ädel gran sätta i plats av Starker Forests anställd Paul Mortensen, och det tändes på kvällen den 29 november 2007 med en uppskattad publik på minst 400.

Utskottet fortsatte arbetet med att få ett permanent träd till platsen.

‘Vi träffade alla Chris (Shonnard), som ställde upp platser för oss i Portland-området,’ sa Thorpe. ‘Han tog oss till tre eller fyra platser för att titta på stora träd, och vi hittade en riktigt trevlig en.’

I november 2008 samlades en folkmassa för att se det nya trädet på den plats som det fortfarande upptar idag. Hughes planterade jätte sequoia.

I år har Shonnards barnkammare med hjälp av Pacific Power tackat på nytt träddekorationer. Heath Honeycutt från Mid Valley DJ Services gav semestermusik, Philomath Rental och Public Works Department installerade lampor för att belysta området bättre och Lauri Lehman drog henne sista offentliga händelsen som utgående president i kammarens styrelse.

Små ansikten lysde upp med ankomsten av Santa, som gjorde en stor entré i museets parkeringsplats ombord en Philomath Fire Rescue-motor. Den jolly älven lämnade ut candy canes och poserade för bilder med hjälp av Philomath Frolic Rodeo drottning Rachel Cihak.

Mack the Knight and Lil ‘Kung från Corvallis-riddarna underhöll barnen, och College United Methodist Church gjorde förfriskningar igen i år.

Joel Shonnard vred omkopplaren för Gå Ner I Vikt Snabbt att tända upp trädet, och omedelbart efter spelade ‘O Christmas Tree’ genom nattluften medan museets klocka lät ringa under säsongen.