Philomath välkomnar julsäsongen med årligt träd

Philomath välkomnar julsäsongen med årligt träd

‘Med det trädet fortsatte lamporna’ fortsatte ‘longtime resident’ och Philomath Area Chamber of Commerce-styrelsens sekreterare Marcia Gilson, med hänvisning till den gamla sequoia som delvis kom ned på grund av kopplingsprojektet. ‘Den snygga delen om detta Gå Ner I Vikt Snabbt Piller träd är detta har blivit en ceremoni och en gemenskapsaktivitet.’

Den 11: e årliga Philomath julgranbelysningen ljusnade natthimlen framför Benton County Historical Museum måndagskväll och ritade en stor folkmängd trots kyliga temperaturer som dök under 40 grader.

‘Titta på det här, se dig om, det här är den snygga delen,’ sa Gilson medan han såg på familjer, många med små barn och åtnjuter aktiviteterna. ‘Det här är den del som har blivit en tradition.’

Carey Oien, Wren, har deltagit på nästan alla trädbelysningsceremonier sedan de började 2007.

‘Jag har varit här genom kallt väder, snö, regn och lite torrt’, sade Oien, som var där med fem barnbarn. ‘Det är roligt att komma ut och se julgran tänd och höra barnen utföra, olika grupper som genom åren har utfört sång. ‘

Falcon Singers, som består av Philomath Elementary School studenter, var speciella gäster i kammaren och utförde flera nummer medan folk anlände.

‘Levande musik gör det bara lite mer festligt,’ sade kammarbrädans president Bre Miller. ‘Det är kul att få dem ut här.’

Don Meeker, som leder gruppen, sa att cirka 40 av hans 55 studenter var till hands för firandet.

Shelley Niemann, kammarledare, sa att hon var glad över att se vad hon trodde var en stor utdelning. Kammaren har värd händelsen sedan starten.

‘Jag tror att det som gör små samhällen så speciellt är händelsernas utslag som detta och alla som arbetar hårt för att göra det möjligt’, sa Miller. medan de som deltog deltog i en nedräkning. När ljusen gick på, ringde museets historiska klocka ut på natten.

Rick Wells, av Kings Valley, donned sin jultomten kostym och gjorde en stor entré på Philomath Fire Rescue s Old No. 1-motor. Rylee Henderer, Philomath Frolic Rodeo-drottningen, hjälpte honom att ge ut godisrottor medan de pratade med små och poserar för foton.

‘Jag älskar det, jag älskar alla barnen och alla, det är bara en underbar tid’, sade Wells under några sekunder mellan fotopositioner.

Andra som hjälpte med evenemanget inkluderade College United Methodist Church med kakor och varm kakao, Philomath Rental med ljus och Mid Valley DJ med musik Går Man Ner I Vikt och ljudsystem. Dessutom störde Corvallis Knights mascots Mack the Knight och Lil ‘King sin offseason för att underhålla barn.

Shonnards barnkammare med hjälp av Pacific Power tog hand om dekoreringstjänster och Joel Shonnard var på plats måndagskväll för att se till Går Man Ner I Vikt att lamporna skulle lysa.

Under kvällen meddelade Debbie Thorpe, Philomath Lions Club president, donationen av en $ 600-check med $ 300 till Philomath Food Bank och den andra $ 300 till Holiday Cheer-programmet.