Pi Day och Albert Einstein Födelsedag

Pi Day och Albert Einstein Födelsedag

Det som var svårt att räkna ut var själva numret. och anses vara den största matematikern i den antika världen, krediteras med att göra den första beräkningen av pi.

Men inte för många generationer efter sin livstid upplevde världen en nedgång i matte, enligt John Conway, matematikprofessor emeritus vid Princeton University, som en gång vunnit skolan Pi Day pie ätstävling. och vetenskapen gick generellt i stor nedgång från ungefär år noll till år 1000, och sedan utvecklade araberna massor av matematik efter det, som trigonometri.

Som Matematisk Förening Amerika (MAA) förklarar, har moderna aritmetiska tekniker, som förmodligen upptäcktes i Indien före femte århundradet, tagit århundraden att sprida sig i hela Europa. Även om det indo arabiska systemet, som det nu är känt, introducerades för européerna först Viktminskning Tabletter av Gerbert of Aurillac (946 som blev Pope Sylvester II i 999) på 10-talet och igen, i större detalj och mer framgångsrikt, av Fibonacci i början av 1200-talet var Europa sakta att anta det, vilket hindrade framsteg i båda vetenskap och handel. Få din historikfixning på ett ställe: anmäla dig till det veckovisa TIME History-nyhetsbrevet

Forntida forskning om reella tal kan sannolikt förbättras fram till Newtons ålder, säger Conway. Sir Isaac Newton registrerade 16 siffror pi 1665, senare medgav att han var av hur länge han hade arbetat med beräkningarna, eftersom Viktminskning Tabletter det innebar att han hade annan verksamhet vid tiden, per MAA.

Det var inte förrän 1800-talet omkring två årtusenden efter att betydelsen av numret 3.14 först beräknades av Archimedes att namnet först användes för att beteckna numret. Med andra ord, den grekiska skrivelsen som användes för att representera tanken, var inte faktiskt plockad av de forntida grekerna som upptäckte den.

Brittisk matematiker William Jones kom upp med Går Man Ner I Vikt den grekiska bokstaven och symbolen för figuren år 1706, och den populärdes av schweizisk matematiker Leonhard Euler, katarina den stora matematiker, några decennier senare.

var en mycket bättre matematiker än de som tidigare använde [pi] och skrev mycket bra läroböcker, säger Conway. använde den eftersom den grekiska bokstaven Pi motsvarar brevet och pi handlar om cirkelns omkrets.

Pi Day som helgdag för matematiska whizzer att äta paj och klä upp sig i pi-tema hattar och kostymer härstammar mycket senare, för cirka 30 år sedan, vid Exploratorium, ett vetenskapsmuseum i San Francisco där fysiker Larry Shaw organiserade en sådan fest. Representanthuset godkände den 14 mars som Pi Day för att uppmuntra och utbildare att observera dagen med lämpliga aktiviteter som lär eleverna om Pi och engagera dem om matematikstudien.