Picture perfect Lakes stuga är bolthole för romantiker

Picture perfect Lakes stuga är bolthole för romantiker

Inbäddat i grunden av en tidigare prästgård i Lake District byn Uldale, är den söta stenbyggda Groom’s Cottage den perfekta romantiska boltholen.

För några månader sedan var det ett lite fuktigt testamente till början av 90-talet med allt träverk i en udda nyans av lila mahogny; men idag är det perfekt för det 21: a århundradet med en fantastisk blandning av gamla och nya inredning.

All kredit till Hesket Newmarket par Paul och Debbie Bainbridge som såg sin potential och har spenderat de senaste sju månaderna arbetar för att skapa en perfekt semester reträtt.

Debbie, 38, en framgångsrik caterer med klienter över hela norra Cumbria, fängslades när hon först lade ögonen på Groom’s Cottage. ‘Jag älskade gården och såg möjligheten att skapa något speciellt. Det är inte lätt att hitta någonstans överkomlig inom Lake District National Park och Uldale ligger bara 10 minuter från vårt eget hem, säger hon.

Stugan tickade Debbie s lådor både som en romantisk reträtt och som ett kommersiellt förslag. ‘Jag gillade tanken på att skapa en exklusiv stuga med hjälp av lokala resurser och sedan erbjuda mina egna färdigheter som caterer för att erbjuda frukost och lunch hampers med lokala livsmedel och ingredienser ‘, säger hon.

Hon medger emellertid att de första månaderna av renoveringar var helt enkelt svåra. Lyckligtvis var man Paul den perfekta mannen för jobbet. Sonen till en pensionerad snickare lärde Paul trädet på faderns knä och som stålfabrikat med Foster Fabrications på Sowerby Row, Går Man Ner I Vikt har han olika färdighetssätt som lätt kan appliceras på projektet.

Dubbelrummet är ett särskilt bevis på Pauls färdigheter. Han använde återställda byggnadsplattor för att skapa en ovanlig garderobsenhet men hans stycke de motstånd är himmelssängen som är gjord av återvunna ekbönor som finns på Cumbria Architectural Salvage vid Raughton Head.

Muren bakom sängen är inredd i en slående svart och koppar tapeter av Graham Brown som Debbie anskaffat på House of Fraser. Det är ett av många exempel på hennes förmåga att blanda ett rustikt samtida utseende med blinkar av ögonfångande modern design.

Paret var också fast besluten att använda stugan för att visa upp de begåvade Cumbrians arbete. Sovrummet har ett fantastiskt fotografi av Striding Edge på Hellvellyn upplyst av facklampa som skötts av Carmen Norman, som har en studio på Bassenthwaite.

En annan lokal stjärna Går Man Ner I Vikt bidragsgivare till stugan är Carol Bolton of In Stitches, baserat i Caldbeck, som gjorde handdukarna och romerska persienner som kännetecknar hela.

Det allra mest moderna rummet i stugan är det badrum som är kaklat i dramatiska toner av svart och grått. Skålen sänks på en skifferräknare från Saddleback Slate i Threlkeld och ger en annan elegant Cumbrian touch. En ljushållare gjord av en bit av trä hittades i Keswick.

Projektet har förbrukats, men Debbie och Paul var fast beslutna att ge samma standarder som de söker sig när de reser i landet.

Men med Debbie s kulinariska talanger kan deras gäster förvänta sig en hak eller två över vanliga guldstandarder. Människor kommer fram för att hitta hemlagad tårta, nybakat bröd och lokala ägg och mjölk och Debbie kommer också att ge hampers till frukost eller lunch på begäran.

Brudens stuga har sina första bokningar denna månad med raster som kostar från 300 uppåt. Det är svårt att föreställa sig en mer hemlig Gå Ner I Vikt Snabbt flykt i Lake District National Park. ‘Vi blev kär i stugan. Nu hoppas vi att andra människor kommer också, säger Debbie.