Pie Tin Holiday Wreath med GE Färg Effekter Lights

Pie Tin Holiday Wreath med GE Färg Effekter Lights

Introduktion: Pie Tin Holiday Wreath med GE Färg Effekter LightsThrill dina grannar med denna mycket animerade Pie Tin Holiday Wreath, ett nytt DIY ljusprojekt för 2017. Projektet är utrustat med de fantastiska färgerna från GE Color Effects, som har 6 färger och 40 funktioner. I det automatiska läget sätter denna krans på en fantastisk 7 minuters ljusshow på din yttergård. Detta är den fjärde i en familj av pajbladen Instruktörer från mig, inklusive tårtjulgran, pajblomman Hanukkah Menorah och pajbladen Time Ball.Note: 1/4 tums plywood eller pegboard kan också användas och kan vara lättare att arbeta med Steg 1: Köp / Testa GE Färg Effekter Holiday LightsDetta projekt är baserat på den nyare GE G 28 Color Effects 36 count light-strängen. Kostnaden var $ 60 vid Lowes.

Innan du manipulerar med glödlamporna är det bra att plugga in strängen och testa funktionen. Färg Effektlamporna har en fjärrkontroll som ger åtkomst till 6 färgval och 40 olika förprogrammerade funktioner (stabil, blek, jaga , strobe osv.) Ett ‘automatiskt’ läge skapar en ljusvisning som cyklar genom alla färg / funktionsval och den resulterande ljusvisningen tar ungefär 7 minuter.

De nyare G 28-storlekslamporna är något mindre än de G 35-lampor som GE tidigare använde för denna produkt. G 28-linsens linser Viktminskning Tabletter verkar lite lättare att snäppa ut ur armaturens botten, men de är också lite mer ömtåliga. GE erbjuder 24 ersättningslinser för en liten laddning ($ 5).

Annat än glödlampans storlek är de nyare G 28-ljussträngarna desamma från ett projektdesignperspektiv. Hålstorleken för pajlådorna / basplattan är fortfarande 1 tum och avståndet mellan lökar (ca 10 tum) är oförändrat.

E Z Foil pie tennarna är faktiskt 8 3/4 tums inre diameter (inuti fälgen), vilket gör att de Går Man Ner I Vikt kan skilja dem exakt 9 tum från varandra i detta projekt. Använd en X Acto-kniv eller motsvarande, skär ett hål i 1 tums diameter i mitten av varje paj-tenn. Totalt 12 pie tenn används i ett cirkulärt mönster som liknar en jätte klocka. Läsare hänvisas till mina tidigare instruktörer (Pie Tin Christmas Tree och Pie Tin Hanukkah Menorah) för exempel på en träbas.

För det aktuella Holiday Wreath-projektet, istället för tunt trä, försökte jag ha en vit plastkartong från Home Depot, tillgänglig i 4×8 ft ark (kostnad $ 20). Därför föreslår jag en träbas för framtida versioner av detta projekt. En träbas bör vara i många år. En fördel för plast kan dock klippas ut med en X Acto kniv vs jigsåg för träbasen.

Som det framgår av diagrammet ovan skär du den cirkulära basen ut Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ur ett 4×4-ark av basplatta (trä eller plast). Jag använde faktiskt en 36-tums diameter HO-spårlayout som en mätguide.

Tolv 1 tums hål görs sedan för att sätta in GE-lamporna. De 12 hålen är jämnt fördelade och fodrade upp på 34 tums diameter cirkel. Lite matematik visar att raklinjans avstånd mellan hålens centrum är 8,8 tum (den så kallade ‘bågens bredd’). Detta ger snyggt avstånd mellan de 9 tums pajbunkarna, vilket ser bäst ut och ger mest slöja i ljussträngens ledning. Som referens är pärlorna på GE-ljussträngen åtskilda ca 10 tum från varandra.

Om bilderna bedrar sig, är det en stor krans som mäter ca 48 tum hög (inte inklusive bögen) och 45 tum bred till spetsarna av pajburkar. Dina grannar kan inte missa att se denna ljusa krans på ditt hus.

Man måste också överväga en metod för att hänga eller montera kransen. Ett tillvägagångssätt är att hänga trädet från ett tunt rep. I detta tillvägagångssätt kan ett litet träblock säkras på baksidan av basplattan (med skruvar) för att ge plats för att montera en ögonkrok för att fästa repet. Slutligen kommer du förmodligen att måla träbasen med mörkgrön sprayfärg för vattentätning och utseende.

Pie Tin Wreath innehåller några nya konstnärliga funktioner. Även om vi bara behöver 12 av 36 lampor på GE-ljussträngen, är de oanvända 24 lamporna kopplade bakom basen för att ge en glödande bakljuspåverkan på väggen bakom kransen. Denna glödlampa fästs enkelt med plastlampans monteringsfäste som är försedda med GE-lamporna. Så det känns, alla 36 lampor används. Tidigare projekt Jag har använt svart tejp för att täcka över glödlampor som inte är oanvända på skärmen.