Pier 1 Importen sjunker 30 procent

Pier 1 Importen sjunker 30 procent

SAN FRANCISCO (Reuters) Pier 1 Imports Incs lager förlorade nästan en tredjedel av sitt värde på torsdagen och dess Viktminskning Tabletter huvudkonkurrenter ‘-andelen föll också efter att möbel- och heminredningshandlare varnade semestershoppsäsongen gick inte bra.

Aktier i säljaren av korgstolar och doftljus sjönk 30 procent och var på väg för sin djupaste dagsdroppe sedan 2009, medan rival Williams Sonoma Inc Gå Ner I Vikt Snabbt föll 3,25 procent, Bed Bath Beyond Inc minskade 2,7 procent och At Home Group minskade 1,3 procent. tegelhandeln har varit försiktigt optimistiska att konsumenterna skulle spendera mer på denna semestersäsong än de senaste åren.

Pier 1 sa i sin kvartalsrapport sent på onsdagen att semestershopping började Gå Ner I Vikt På En Vecka på en stark start på Black Friday den 24 november, med hjälp av starka kampanjer.

‘Men de övergripande trenderna sjönk avsevärt under de två första veckorna i december,’ varnade chefschef Alasdair James i ett pressmeddelande. ‘Vi har anpassat våra kampanjer för resten av semestern.’

Efterspeglar den nuvarande tonen och volatiliteten i verksamheten, slog Pier 1 sitt skattesystem för 2018 icke-GAAP-justerat resultat per aktie upp till 17 cent och 25 cent, ned från tidigare vägledning mellan 38 cent och 48 cent.

‘Det leder vissa återförsäljare att få utmaningar att få trafik till butiker, och det har varit mer uttalat under de senaste kvartalen’, säger analytiker Cristina Fernandez, rådgivare för Telsey.

Det har lett till att Pier 1 och dess konkurrenter erbjuder nästan permanenta rabatter, vilket avspärrar resultatet. Skriva ‘Bed Bath och Beyond’ till en Google-sökfältet på torsdagen, det första ordet som autokompletterades var ‘kupong’.

‘Problemet är att du förutsätter att kunden inte köper någonting till fullt pris, och det blir denna onda cykel’, säger Loop Capital analytiker Anthony Chukumba.