Pierre Gasly tar gallret

Pierre Gasly tar gallret

Daniel Ricciardo, Brendon Hartley och Pierre Gasly kommer alla att ta 10 platsnätstraff i den brasilianska GP som en följd av Renaults brist på motorfel i Mexiko.

Red Bulls Ricciardo och båda Toro Rosso-förarna hade alla en åttonde MGU H monterad på sina respektive bilar för att starta träning på Interlagos, vilket utlöste 10 platsnedgraderingar.

Men Hartley s straff skulle kunna öka ytterligare efter att hans bil tycktes bli slagen av ännu ett motorfel inom några minuter av Practice One som började på fredagen.

Alla tre förarna hade förväntat sina straff efter att ha repeterat problem med Renaults kraftaggregat i Mexiko för förra veckan sedan. Ricciardo och Hartley gick båda från loppet.

Ricciardo, som avbröts med ett MGU H-fel tidigt på sistone, trots att Red Bull valde att passa nya motordelar, sa torsdagen: ‘Vi kan kanske undvika det men det kommer troligen att sätta oss på risk igen om kanske slutar inte. Vi försökte undvika det förra veckan men det hände fortfarande inte.

Natalie Pinkham förenas Viktminskning Tabletter av Sky F1: s Marc Priestley och F1 journalisten Peter Windsor för att förhandsgranska den brasilianska GP.

‘Vi ska diskutera det men om de säger’ du ‘har 10 procent chans att avsluta tävlingen med den här saken’, vill jag ändra den. Om de är som 50 50 tar jag den risk, men jag har en känsla av att det är mindre än 50 procent chans. ‘

Otillförlitlighet har nu stoppat Ricciardo bil under de senaste två tävlingarna, hans första på varandra följande DNF sedan 2013 när han var på Toro Rosso.

Red Bull har ‘en bil att vinna’ igen

Medan Ricciardo upplevde en mexikansk GP att glömma, vann lagkamraten Max Verstappen imponerande för sin andra seger i fyra raser, eftersom Red Bull fortsatte att njuta av en stark avslutning på säsongen.

Ricciardo, som har blivit utkvalificerad av holländaren 12 6 denna säsong men gjorde fler poäng, accepterar 20-åringen har ‘förbättrats’ de senaste 12 månaderna men anser att rivaliteten stimulerar Gå Ner I Vikt Snabbt dem båda och Red Bulls drastiskt förbättrade form är bara goda nyheter för honom också.

‘På ett sätt har vi varit ett gott hot mot varandra i nästan två år nu, säger Ricciardo, som kan säkra fjärde i Drivers’ Championship i helgen före Kimi Raikkonen och Verstappen.

‘Han har varit stark i år. Jag tror att han har förbättrats sedan förra året och de senaste tävlingarna har han haft en riktigt bra lopp.

‘Jag tittar på Mexiko och många gånger när du DNF och din lagkamrat vinner det är ännu värre men, medan jag blev besviken över min race var jag nöjd med hur hans prestation gick. Om han gör det fungerar vi har en bil att vinna.

‘Vi driver varandra och för nästa år är jag glad att fortsätta detta, för nu är det en bra rivalitet.’

Redan innan laget bestämde sig för att byta motorn i Mexiko, hade Ricciardo kämpat för att kvalificera sig och satt bara den sjunde snabbaste tiden på grund av brist på grepp från hans RB13.

Men han tror att laget sedan dess förstått problemen och han kan utmana för en andra vinst av sin säsong innan F1 2017 drar till slut.

‘Vi var ganska förvirrad på lördagen, men det finns något i bilen som fungerar’, tillade han. ‘Det är nu mitt jobb att hitta det och jag tror att vi kan få en chans att vinna igen innan säsongen är ute . Ytterligare två Går Man Ner I Vikt chanser. ‘