Pip Archer mot Alice Carter

Pip Archer mot Alice Carter

Under fyra och halv år i åldern har Ambridges två döttrar levt parallellt, konvergerande endast för att fira födelsedagar och spela i Single Wicket-tävlingen. Men nu med Alice som visar intresse för jordbruket, kan framtiden för dessa två begåvade kvinnor bli mer anpassade? Här är hur deras liv jämför så långt in.

Efter avslag på avslag landade Alice sitt nuvarande jobb, en utvecklingsingenjör med leverantören av luftfartygsutrustning Ramflight, i oktober 2012. Men i januari 2013 kände hon sig som om rollen sträckte henne och hon fick inte tillräckligt med ansvar.

Innan Pip avslutade sin examen, berättade Charlie Thomas om en teknisk chefroll hos ett internationellt husdyrföretag. Två intervjuer senare packade hon jobbet med Webster Agri International.

Otroligt, både Pip och Alice har haft karriärrådgivning från Rob Titchener. I januari 2013 Gå Ner I Vikt Snabbt frågade Alice Rob om Kanada, där han tidigare arbetat. Hon fortsatte med en intervju för ett jobb i Vancouver. Två år senare visade Rob Pip runt Berrow mega-mejeriet före hennes andra intervju med Webster Agri.

Pip vänster Brookfield den 25 augusti 2015 för hennes Webster Agri jobb. Det var en tid av osäkerhet för hennes familjebostad och hennes mormor, Jill Archer, uppmuntrade Pip att göra det bästa för henne och komma undan. Dock var jobbet ganska vad hon väntade och i slutet av månaden var hon tillbaka på Brookfield och satte Matthew Holman, kontraktsmalkaren, ur ett jobb. Nu arbetar Pip tillsammans med sina föräldrar i Brookfield samt hanterar Home Farms mob-betesmarker.

Alice övervägde också att flytta ifrån Ambridge när hon tittade på jobb i Kanada. Hennes man Chris Carter var chockad att lära sig att hon övervägde det och när Alice arrangerade att flyga ut för en intervju, sa Chris att hon var självisk. Medan hon var borta, blev Chris sjukhus när en häst sparkade honom i bröstet. Distraught av nyheterna kom Alice hem på första tillgängliga flygningen. Chris återhämtade sig och Alice erbjöds Vancouver-jobbet, men hon slog det och lyckades förbättra sitt parti på Ramflight.

Pips föräldrar, David och Ruth, blev chockade över Pips ansökan om Webster Agri-jobbet som skulle ta henne utomlands och var väldigt nöjd när hon återvände. Som den äldsta av sina tre barn är hon i en stark position att Gå Ner I Vikt Snabbt ärva Brookfield i kommande år.

Det var en tid då Alice skingras från hennes familj, Aldridges. Alice drabbades starkt av hennes far, Brian Aldridges äktenskapsbrott, och när hon lärde sig att Ruairi var en produkt av Går Man Ner I Vikt hans affär med Siobhan att bo på Home Farm var hon förskräckt. Alice flyttade från hemgården och sedan några månader senare lämnade för sitt gapår. Det var inte förrän hon återvände till Ambridge 2008 som fader och dotter var försonade.

På The Nest bor Alice med sin farfar, Chris Carter. De kom tillsammans när de var båda 20 år gammal och deras romantik testades tidigt av Alice avgång för Southampton University hösten 2008. Chris mamma Susan var mycket positiv om partnerskapet medan Alices mamma Jennifers känslor var bestämt svalare.

Under 2010 föreslog Chris på Alice i Grand Canyon på en amerikansk vägresa semester. De bytte ut löften i ett Las Vegas-kapell som heter Crystal Crystal och deras vittne var en man som heter Brick. (Brick och Lindalou gifte sig efter dem.)

Lyssna på klipp av Alice och Chris

Medan Alice är bosatt i tydligt gift salighet, sköter Pip ett brustat hjärta efter hennes senaste delning från Matthew. Efter att hon omedelbart satt honom ur ett jobb kom han tillbaka till Brookfield i december och två av dem kom tillsammans (med hjälp av en viss mistelta). När Matthew gick vidare till annat arbete kunde de inte göra det långa distansarbetet så att de kallade det en dag. BBC är inte ansvarig för innehållet på externa webbplatser. Läs om vår metod för extern länkning.