Pirates vinner första Charlestown Holiday Tournament titel sedan 2009

Pirates vinner första Charlestown Holiday Tournament titel sedan 2009

Vad som förväntades vara en strid mellan två av områdets bättre lag visade sig vara en halv kamp i mästerskapet i Charlestown Holiday Tournament på lördag på Charlestown Sports Arena.

Efter att Providence kom ut efter halva tiden så kallt som den förutspådda väderprognosen, var det Charlestown som vann sin 16: e titel och sin första sedan 2009 med en 53 34 seger.

‘Hur jag känner just nu, vet jag inte,’ sa Charlestown-tränaren Mike Prichard, första året. ‘Jag är bara glad för dessa tjejer. Som spelare vann jag aldrig en turneringsturnering, men jag vann en sektion så jag vet något hur det känns. Det är en enorm känsla. ‘

Charlestown höll en 28 17 ledare efter en 3 pekare genom att reservera Lauren Crowe sent i andra kvartalet.

Providence var fast besluten att inte falla längre bakom när Pioneer freshman-stjärnan Claire Rauck slog i brand. Under de närmaste några minuterna slog Rauck tre treys en en 4 poängspel, då Providence drog sig inom 30 27.

Charlestown ledde 34 27 i halvtid, men fans kunde dra sin egen slutsats om vilket lag som hade farten.

Om det var Providence, slutade det snabbt. Pionjärerna lyckades bara ena poängen i tredje kvartalet och sköt 1 av 18 från golvet under andra halvåret.

Titta på boxens poäng. Du får se att Kaitlynn Henning ledde Charlestown med 22 poäng. Du ser också att Justice Burdin, som namngav turneringen MVP, tog 18 returer för att ge henne totalt 30 i två turneringsspel.

Vem du kanske inte märker är seniorvakt Jessica Farmer. Bonde gjorde två poäng. Det var en korg som gav Charlestown en tidig 7 2 ledning.

Vad du inte kan se i boxens poäng är det defensiva jobbet som Farmer gjorde på Rauck i andra halvleken. Rauck slutade med 19 poäng. Femton av dem kom före halvtid. Efter halva tiden var Rauck 1 av 3 från golvet och 2 av 4 från frikastlinjen.

‘Rauck är en otrolig spelare och hon är bara en freshman,’ sade Prichard. ‘Och det var ett otroligt jobb som Jessica gjorde på henne under andra halvåret. Hon har verkligen gått upp och visat några äldre learskap. Det störde verkligen vad Providence försökte göra.’

De två lagen kommer att träffas igen i samma arena den 17 januari.

Ingen annan i något lag slutade i dubbla siffror. Burdin och Megan Brooks var nio för Charlestown.

‘Vi kom ut i andra hälften och tog upp intensiteten,’ sa Burdin. ‘De senaste tre åren har vi varit nära och haft en poängsänkning [till mästare Silver Creek] förra året. Det här känns bra. ‘

‘Jag berättade för mitt lag efteråt att jag trodde att de gjorde ett bra jobb’, sade Providence coach Brad Burden. ‘Charlestown är ett bra lag. Henning och Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Burdin har börjat sedan deras freshman år. De har tagit några klumpar och de förtjänar segern.’

Piraterna kommer att vara värd Rock Creek den 7 januari medan Providence kommer att resa till Clarksville för en Girls / Boys doubleheader den 10 jan.

‘Hur bra är det här laget?’ Prichard sa som svar på frågan. ‘Jag vet inte. Jag vet att de inte slutar. Vi har några tuffa spel som kommer upp med Jeffersonville och Brownstown, så vi kommer se var vi är. ‘Silver Creek, som gick in i turneringen hoppas på sin fjärde på varandra följande titel, hotades aldrig i 51 33 seger över Clarksville i lördagens tröstspel.

Silver Creek dominerad lek på insidan, ledd av juniorcentret Kelsi Scott, som slutade med 20 poäng och nio rebounds. Silver Creek gjorde matchens första 10 poäng och ledde 17 2 efter kvart.

Dragonen visste att de var in för en strid efter att ha sett generalerna nästan dra sig ut en seger över Providence på fredagen.

‘Vi visste att vi skulle behöva dyka upp för att spela och ikväll gjorde vi det,’ sa Silver Creek-tränaren Scott Schoen. ‘När Kelsi stannar på golvet är vi’ ett annat lag. Och Bailee [Popp] kommer Går Man Ner I Vikt verkligen på. Hon har plockat upp det på offensiv snabbt. Jag sa till henne att hon måste hämta försvaret lika snabbt. ‘

Haley Jenkins ledde Clarksville med 20 poäng och 13 returer.

‘Vi gjorde inte vända det över ikväll men vi hade Gå Ner I Vikt Snabbt ingen defensiv intensitet alls’, säger assistent coach Antonio Grubbs. ‘Det handlar bara om att sätta bitarna ihop. Det handlar om konsistens.’