Pirates vinner semester turné igen

Pirates vinner semester turné igen

CHARLESTOWN Här är en sista minuten presentidé för de fem Charlestownna som startar ett trevligt och bekvämt säte.

När Pirates ‘starta fem tog golvet för tisdag’ s Charlestown Holiday Tournament Championship-spel på Charlestown Sports Arena, hade de ingen aning om att de inte skulle komma ut. Den första enheten spelade nästan hela vägen, avgår bara för en ovation med 22,1 sekunder kvar i Charlestowns 48 39 seger över Silver Creek för att hävda sin andra raka Viktminskning Tabletter titel i turneringen som har spelats årligen i 39 år i följd.

‘Jag kände precis som att våra förrätter hade mest upplevelse,’ sa Charlestown-tränaren Michael Prichard. ‘Jag ville aldrig sätta [våra undergrupper] i ett dåligt läge. Min del är nästan alla freshmen och en senior.’ Vi spelar för ett mästerskap och det är en svår situation. Det är inte respektlöst för dem. Det är precis som vi spelade. ‘

Natten avslutades med krönningen av inte bara Piraterna, utan av deras ledande scorer, Kaitlynn Henning. Seniorvaktnären hade 14 poäng i finalen på tisdagskvällen och utsågs till turneringens mest värdefulla spelare. Hon hade 30 poäng i måndagens seger över Clarksville och flyttade till tredje plats på Charlestowns lista över alla poäng på hennes 18: e plats. födelsedag.

Han varnade inte för oss, sade Henning om järnmanstrategin. Det spelade också på Charlestown, var en lätt 55 34 seger för Pirates.

Den här skulle vara något annat helt.

Silver Creek (3 9) gjorde matchens första fyra poäng och hängde tuffa genom de första åtta minuterna, som bara hamnade i ett tidigt hål när Charlestown junior Lexi Logsdon bröt ut med två tre och två fina kast för att göra Pirates första åtta poäng och tryck hennes lag framför.

Charlestown (11 1) grep en 12 8 kantrubrik i den andra perioden, där dess tre stjärnor Shelby Goedecker, Justice Burdin och Henning äntligen kom på spår. Burdin började i synnerhet hitta spåret och scorade åtta poäng i andra kvartalet, med två korgar som kom på smutsiga drag för att dela Dragon Double-team i banan.

Silver Creek kunde inte hålla fart, bakom 25 16 i hälften när skotten plötsligt slutade falla.

‘Vi kände oss som om vi fick de saker vi ville få, vi kunde inte träffa våra skott’, sa Silver Creek-tränaren Scott Schoen. ‘Det är inte en X och O-sak, det är bara en process sak. Vi pratar alltid processen. Alla vill ha en snabb fix, men om du vill träffa skotten måste du sätta upp Gå Ner I Vikt På En Vecka dem. Vi kommer dit. ‘

Silver Creek skulle ändå få chansen att få fyra snabba poäng för att öppna andra halvlek för att skära avståndet till 28 23. Moment senare gjorde ett trepunktsspel från Alexis Barnett det 28 23 och Silver Creek kunde ha dragit sig närmare både hade en 3 pekare och en layup från Lauren Polston rullade inte av fälgen.

Drakarna drog sig inom sex punkter vid två tillfällen under fjärde kvartalet. men Charlestown vände tillbaka en rally med fem poäng från Henning och den andra från foul linjen.

Silver Creek-stjärnan Kelsi Scott överträffade en långsam start för att leda Dragons med 13 poäng. Barnett avslutade med åtta poäng för drakarna, som kommer att ha mycket tid att tänka på en andra förlust på Charlestown. Silver Creek vann inte tillbaka till handling förrän värd Borden den 8 januari. Scott och Barnett namngavs också till alla turneringslag, tillsammans med Burdin och Goedecker i Charlestown.

Piraterna visade lite trötthet sent, kämpar från den fula linjen och slutade på 12 av 20 på kvällen. Prichard använde generellt sin timeout för att få tag på mycket eftertraktad vila och hans spelare gjorde resten, kom upp med en stor lek varje gång drakarna gjorde ett tryck. Burdins upplägg på ett fint foder från Gå Ner I Vikt Snabbt Goedecker gav äntligen knockoutstämpeln och satte Pirates framåt 43 35 med lite mer än en minut kvar för att spela.

Efter matchen, en relativt fräsch look Henning sa att Holiday Tournament-titeln alltid har varit en viktig prestation.

‘[Mid Mid Southern] Conference, Sectional och Holiday Tournament det är alltid de tre huvudmålen som går in i säsongen’, sa Henning. ‘Så det är det vi alltid vill uppnå.’

När det gäller de andra två verkar båda vara i räckhåll för ett Charlestown-lag som öppnade säsongen röd het och vann sina första åtta matcher. En övertidstjuv vid Floyd Central i förra veckan är den enda fläcken på Pirates ‘-rekordet när säsongen når halvvägs. Charlestown är också obesegrad i MSC-lek och sitter högst i ligan tillsammans med Brownstown Central.

En showdown med Braves väger precis över horisonten, som äger rum på Charlestown den 10 jan. Innan dess kanske Pirates borde slå sig ner för en lång vinterens tupplur.

‘[Våra undergrupper] kommer att hjälpa oss på linjen och det är ingenting mot dem’, sade Prichard. ‘I kväll var vårt mål att vinna och det var det upplägg som vi kände oss som gav oss den bästa chansen att göra den. ‘Pionjärerna (9 4), som var offer för en långsam start i måndag, s 45 33 förlust för Silver Creek, slösat bort ingen tid i belysning upp resultattavlan i tröst matchup med sin crosstown fiende.

Providence började med fem poäng från Claire Rauck också ett All Tournament-val och tog en 17 6-kant i slutet av första kvartalet. Ledningen ballooned till 33 14 vid halvtid och generalerna gjorde bara åtta poäng resten av vägen.

Bailey Sharp hade 11 poäng för generalerna och var Clarksville s val till All Tournament laget.

Rauck, en sophomore som också heter All Tourney förra säsongen, slutade med 19 poäng för pionjärerna. Mikaila Heavrin nådde också dubbla siffror med 10 poäng för Providence, som kommer att vara värd för Schweiz län den 2 januari.

De offensiva eländigheterna fortsatte för Clarksville, som slogs av en nästan identisk 78 22-poäng i semifinalen i semifinal i semestern. Likväl lyckades sex spelare nå målskolan för generalerna, som nådde 20 poängen i båda sina turneringsspel. Clarksville har scoret 30 poäng eller mer bara en gång i sina senaste åtta matcher och inte sedan en 57 37 seger över Shoals den 9 december.

Clarksville kommer att spela sitt första match 2015 den 8 januari när det är värd Scottsburg i en Mid Southern Conference-tävling.