Pixars ‘Coco’ -fest på ‘Justice League’ på kassakontoret

Pixars ‘Coco’ -fest på ‘Justice League’ på kassakontoret

NEW YORK (AP) Pixar sjöng till fjärde bästa Thanksgiving-helgen någonsin med uppskattningsvis 71,2 miljoner dollar över femdagarshelgen, en summa som enkelt toppade Warner Bros. League. Enligt studiens uppskattningar söndag uppgick det till 49 miljoner dollar från fredag ​​till söndag. Centrerad på den mexikanska semestern Dia de Los Muertos (Day of the Dead), har redan satt kassakontor i Mexiko, där den har gjort 53,4 miljoner dollar på tre veckor.

Efter en besvikelse debut förra helgen slog den mycket malignerade DC Comics superhero-laget upp film League till andra med $ 40,7 miljoner. I fem dagars semesterram fick den cirka 60 miljoner dollar. League Gå Ner I Vikt Snabbt är faring bättre utomlands, där det har gjort mer än 300 miljoner dollar.

De två översta fläckarna berättade för en välbekant saga: Kvaliteten är trumpande mediokritet på lådkontoret, där Rotten Tomat-betyg har stor vikt och där ord i munnen sprider sig snabbt. är Pixar sjätte release för att landa en A plus CinemaScore från publiken. Filmen Rotten Tomatoes rating, 96 procent färsk, är mer än dubbelt så stor som League (41 procent).

en värld där film och kvalitet verkar vara kopplade, att ha ett varumärke som Gå Ner I Vikt På En Vecka har så konsekvent som Pixar har levererat på väldigt höga förväntningar, gör definitivt vårt arbete lite enklare, säger Dave Hollis, distributionschef för Walt Disney Co., som äger Pixar . har verkligen kommit att förvänta sig hög kvalitet. Detta är återigen Pixar gör vad de gör bäst. Framgången kom precis som rapporter om sexuella missförhållanden publicerades om Pixar medgrundare och Disney Animation Chief Creative Officer John Lasseter. På tisdag meddelade Lasseter att han tog sex månaders sabbatiska. Han erkände och kramar med anställda. Disney har sagt att det stöder Lasseter frånvaro.

Lasseter har varit grunden till uppkomsten av Pixar och återupplivandet av Disney Animation. är den senaste i en lång rad träffar han övervakade.

Det gör en anomali i Pixar-kanonen, men också i Hollywood. Hispanics uppgick i fjol 23 procent av de vanliga filmgästerna, men de sällan åtgärdades. Disney delade inte etnisk demografi för biljettköpare men nämnda tecken pekade på en hög uppdelning bland latinamerika. Men också fungerat bra på andra håll, som i Kina där det uppgick till 18,2 miljoner dollar.

stora historier som representerar publiken är en del av vad som gör en film framgångsrik, speciellt när du får det rätt, sa Hollis.

Paul Dergarabedian, senior mediaanalytiker för comScore, kallade filmresultatet en positiv historia i veckan som var ganska utmanande för Pixar. Hispanic-publiken är nyckeln till framgången för ett visst kassakontorår, med tanke på frekvensen och passionen för filmåtergivning. Den mest lönsamma filmen som för närvarande finns på boxkontoret kan vara Lionsgate-familjeutgivningen regisserad av Stephen Chbosky. Medverkande Jacob Tremblay och Julia Roberts, filmen Går Man Ner I Vikt som bär en produktionsbudget på 20 miljoner dollar har gjort 69,4 miljoner dollar. Det gick bara 19 procent i sin andra vecka, med 22,3 miljoner dollar i biljettförsäljning.